Dior
LVMH/ //

Dior

Impresivna zgrada djelo je poznatog arhitekta Christiana de Portzamparca koji je crpio inspiraciju iz ikoničnih Diorovih ostvarenje i međusobnog odnosa svjetla i prostora i tako stvorio zapanjujuću fasadu koja spaja inovaciju s elegancijom i monumentalnošću.

Dior
LVMH/

Dior

U središtu dizajna su šest prepletenih "latica" koje obuhvaćaju fasadu, stvarajući dinamičnu i vizualno zapanjujuću vanjsku stranu. Ove "latice" ne samo da predstavljaju impresivno estetsko postignuće, već služe i kao "posude" za prirodno svjetlo, oblikujući prostor i stvarajući neprekidan spoj između unutarnjeg i vanjskog okruženja.

Dok dnevna svjetlost prolazi kroz praznine između latica, glavna trgovina pretvara se u svjetionik, osvjetljavajući okolni urbanistički pejzaž Ženeve. Elementi fasade, uzdizani od temelja zgrade i suženi prema krovu, nadopunjeni su prozorima od poda do stropa koji nude uvide u šest katova trgovine.

Dior
LVMH/

Dior

Dior
LVMH/

Dior

Unutarnji prostor trgovina zrači osjećajem rafiniranog luksuza s neutralnim površinama, drvenim oblogama i baršunastim foteljama. Ugrađene vitrine, ukrašene elegantnim policama i staklenim ormarićima, izlažu Diorove najbolje kolekcije, dok galerijska rasvjeta stavlja naglasak na neke od najboljih komada iz novijih kolekcija.

Dior
LVMH/

Dior

Dior
LVMH/

Dior

U skladu s De Portzamparcovom vizijom, dizajn interijera nudi kontrast čistoće i raskoši, podsjećajući na europsku baroknu arhitekturu, a neprekidna integracija prirodne svjetlosti poboljšava iskustvo luksuzne kupovine i podiže ga na jednu potpuno novu razinu.

Moramo priznati kako je ovo uistinu jedna od ljepših trgovina koje smo do sada vidjeli, pa je tako slobodno možemo nazvati trajnim spomenikom koji slavi bit Diorove baštine.

Lifestyle