Unsplash //

Praznik rada je prilika da se opustimo i provedemo vrijeme s obitelji i prijateljima. Ako ste u okolici Zagreba, postoji mnogo mjesta na kojima možete uživati u različitim aktivnostima na otvorenom ili kratkim putovanjima. Evo nekoliko prijedloga za proslavu mnogima omiljenog proljetnog praznika:

1. Rekreacija u prirodi

Zagrebačka okolica obiluje prekrasnom prirodom, idealnom za planinarenje, biciklizam ili roštilj na otvorenom. Jarun je jedna od najpopularnijih rekreacijskih lokacija, kao i Maksimir i Bundek gdje možete uživati u šetnjama, vožnji biciklom, rolanju ili jednostavno pikniku uz jezero. Ako su vam navedene lokacije "preobične" i želite se ipak malo izdvojiti, onda je Sljeme idealan izbor za planinarenje i ručak u prirodi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Park Maksimir (@parkmaksimirzg)

2. Posjet kulturnim znamenitostima

Zagrebačka okolica bogata je kulturnom baštinom, pa zašto ne posjetiti neki od muzeja ili kulturnih znamenitosti poput Muzeja seljačkih buna u Gornjoj Stubici ili dvorca Trakošćan? Posjetitelji mogu istraživati impresivne dvorane dvorca, šetati kroz uređene vrtove ili jednostavno uživati ​​u pikniku na obližnjim livadama. Osim toga, dvorac Trakošćan nudi i brojne aktivnosti poput šetnji, vožnje biciklom ili veslanja po jezeru, što ga čini idealnim mjestom za odmor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dvorac Trakošćan/Castle (@trakoscan)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dvorac Trakošćan/Castle (@trakoscan)

 

3. Lokacije na par sati vožnje od Zagreba

Jedna od najvećih prednosti Zagreba je ta što je na samo par sati vožnje od nekoliko najljepših gradova u Hrvatskoj. Istra je uvijek dobra ideja jer gradovi poput Rovinja i Opatije uistinu mogu pružiti spektakularan odmor i bijeg od svakodnevice. Ako ste ipak više za kontinentalniji dio, Samobor je šarmantan gradić s bogatom poviješću, poznat po šetalištima, restoranima s domaćom hranom i prirodnim ljepota poput Samoborskog gorja i kao takav je idealan izbor. Također, Plitvička jezera i Rastoke su uvijek predivna destinacija, pogotovo u proljeće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ᴀꜱʜɪꜱʜ ᴄʜᴀᴍᴏʟɪ🕉️ || ʙʟᴏɢɢᴇʀ📽️  || ᴛʀᴀᴠᴇʟᴇʀ🛩️ (@ashishfilms_1)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Plitvička (@plitvicka_jezera)

Lifestyle