Bianca i Mick Jagger
Profimedia //

Bianca i Mick Jagger

Nije oduvijek bilo popularno umjesto vjenčanice odabrati odijelo. Iako tradicija nalaže da je za savršeno vjenčanje potrebno imati raskošnu vjenčanicu jedna od prvih koja se toj tradiciji suprotstavila je Bianca Jagger. 1971. godine udala se za Micka Jaggera, frontmena jedne od najpopularnijih grupa tadašnjice The Rolling Stonesa. Vjenčanje u St. Tropezu izazvalo je puno medijske pažnje, a Bianca je tada sve iznenadila modnim odabirom za važan dan. 

Bianca i Mick Jagger
Profimedia

Bianca i Mick Jagger

Novopečeni bračni par Jagger izašao je iz crkve u St. Tropezu, a Bianca je blistala u Yves Saint Laurent suknji boje slonovače koju je upotpunila s Le Smoking blejzerom, a cijela kombinacija vješto je sakrila njezin trudnički trbuh. Takav stil odijevanja je oduvijek njegovala, a iako je to bio nesvakidašnji izbor pobrinula se da sveukupni dojam bude chic i romantičan. Ovaj netradicionalni izbor "vjenčanice" bila je prava modna prekretnica u povijesti trendova za vjenčanje. Taj bridal look dodatno je obilježio i šešir širokog oboda na koji je bio prišiven veo.

Idilično vjenčanje popraćeno medijskom pažnjom

Vjenčanje Biance i Micka Jaggera bilo je jako medijski popraćeno baš kao i cijela njihova veza. Par se upoznao na koncertu Rolling Stonesa godinu dana ranije, 1970. godine. Devet mjeseci kasnije bili su zaručeni, a zaruke su trajale jedva 24 sata. U tih 24 sata uspjeli su okupiti najveće zvijezde tadašnjice poput Ringo Starra, Paula McCartneya, Keitha Richardsa, Kenneya Jonesa i brojnih drugih. 

Bianca i Mick Jagger
Profimedia

Bianca i Mick Jagger

Kako je mjesto vjenčanja bila Francuska papparazzi su bračni par Jagger mogli snimiti ispred crkve i prije samog vjenčanja prema nalaganju francuskog Zakona o privatnosti. Nakon ceremonije par i ostali gosti zaputili su se prema luksuznom hotelu Byblos, a javnost je vjenčanje zapamtila kao jedno od najluksuznijih vjenčanja prošlog stoljeća. 

Nisu im oduvijek cvale ruže

Iako je njihovo vjenčanje ostalo zauvijek zaobilježeno u povijesti te se o njemu i dalje priča zbog modnog značaja koji je ostavio, sam brak između Biance i Micka nije dugo trajao. Već 1987. godine bili su rastavljeni, a njihova cijela veza povlačila se po medijima. Navodno je after party nakon vjenčanja trajao do dugo u noć, a Bianca se sama vratila u apartman u kojem su trebali provesti i medeni mjesec. Jednom je prilikom Bianca izjavla: "Rock zvijezda je najgori muž kojeg žena može imati." 

Bianca i Mick Jagger
Profimedia

Bianca i Mick Jagger

Bili su miljenici javnosti jer su bili sličnog karaktera i modnog izričaja, ali njihova ljubav je pukla nakon sedam godina kada je Bianca odlučila predati papire za razvod. Brak im je bio pun prevara, a dosudila je Mickova prevara s manekenkom Jerry Hall. No nije ni Bianca Jagger bila bez svoje doze krivice. Kružile su priče kako je njezin ljubavnik Jack Ford, sin Geralda Forda. Upravo se s Jackom pojavila na naslovnici časopisa Interview koji je osnovao njezin prijatelj Andy Warhol. 

Ulazak sa stilom - na konju

Bianca Jagger često je posjećivala Studio 54, poznati klub na Broadwayu, koji je utjecao na njezinu modu. Tada se počela odijevati glamurozno i sofisticirano, no Bianca je uvijek imala i svoju zabavnu stranu. Jednom je u taj klub zakoračila sa stilom i to - na konju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli RocaHistory (@rocahistory)

Njezin osebujan stil karakterizirali su sakoi s dvostrukim kopčanjem, hlače širokih nogavica, kaputi obrubljeni krznom i ostali glamurozni komadi odjeće s kojima se isticala. S vremenom je postala i muza jednih od najutjecajnih modnih imena poput Yvesa Saint Laurenta i Roya Halstona.

Moda