promo
//

promo

Arapski parfemi su kod nas postali izrazito popularni u posljednjih nekoliko godina. Iako su nerijetko bazirani na oudu, intenzivnoj i prepoznatljivoj drvenastoj noti zbog koje traju po čitav dan, ističu se po svojim interesantnim kompozicijama koje znaju ići i u gurmansku, floralnu ili zelenu kategoriju parfema. Nerijetko se ističu i po svojoj relativno pristupačnoj cijeni, naročito oni koji su inspirirani skupljim, popularnijim parfemima mnogih parfemskih kuća. Ipak, na njih ovdje gledamo kao na interesantne primjerke tumačenja mirisa i osobne ljepote u dalekim istočnjačkim kulturama koji se definitivno razlikuju od naših komercijalnih ili niche parfema.

Lattafa – Khamrah

Lattafa je interesantna parfemska kuća iz Dubaija čije ime istovremeno znači 'srdačnost' i 'ugodnost'. Ugodni i srdačni Lattafa parfemi se ističu svojim kvalitetnim pakiranjem i teškim, staklenim bocama u kojima se nerijetko nalaze intenzivni parfemi na bazi ouda. Ipak, jedan ogromni favorit na našim prostorima je postao Khamrah, parfem koji se nalazi u gurmanskoj kategoriji. Otvaraju ga note cimeta i muškatnog oraščića, a u sredini parfema se nalaze note datulje, pralina, tuberoze i cvijeta mahonije. Gurmansku bazu od vanilije, tonka graha i ambera pojačavaju note tamjana, benzoina i drvenasti akord. Mnogi ističu sličnost ovog parfema i Angel's Sharea iz parfemske kuće Killian, a taj dojam pojačava činjenica da su oba parfema smještena u bočice od kristala. Khamrah je puno specifičniji i intenzivniji sa svojim gurmanskim notama, te je definitivno odličan izbor za one koji i u parfemu vole slatko.

Promo foto
Promo

Swiss Arabian - Shaghaf Oud

Swiss Arabian je intrigantna parfemska kuća koja slovi za prvu ikada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Osnovao ju je Hussein Adam Ali još davne 1974., a od tada neprestano predstavljaju parfeme koje nerijetko možemo osjetiti na našim ulicama. Jedan od takvih je Shaghaf Oud, parfem interesantne zlatne bočice koja skriva gurmansku rapsodiju. U kombinaciji s oudom u srednjim i donji notama, ovaj parfem otvara zanimljiva nota šafrana. U sredini parfema se nalazi intenzivna nota ruže koja mu daje određenu dozu puderaste svježine, a baza od ouda, pralina i vanilije ga definitivno zaokružuje u jednu intenzivnu gurmansku, ali ne previše slatku formulu. Sladak, no jednako energičan, ovaj parfem je dobar izbor za sve koji i dalje prate prošlogodišnji gurmanski trend.

Promo foto
Promo

Swiss Arabian - Casablanca

Ova parfemska kuća ima još aseva u rukavu, a jedan je definitivno parfem Casablanca, njihov trenutni bestseller. Inspiriran najvećim gradom Maroka, ovaj parfem u sebi spaja intrigantne sfere gurmanskih i voćnih parfema. Otvaraju ga svježe note zelene jabuke i grožđa, dok se u sredini nalazi lagani drvenasti akord, intenzivni pačuli i puderasti iris. U donjim notama mu gurmanske kvalitete daje nota karamele, no ona nikada ne prelazi granicu slatkoće s obzirom na dodatak donjih nota jantara, mošusa i peruvijanskog balzama koji je poznat po svom umirujućem učinku. Casablanca je odličan, cozy parfem koji je istovremeno energičan i opuštajuć.

Promo foto
Promo

Rasasi - Orchid Prairie 

Rasasi je još jedna kultna parfemska kuća koja je osnovana 1979. u Dubaiju. Njihov Orchid Prairie je senzualan, ženstven miris koji se otvara bijelim, cvjetnim, slatkim, i blago citrusnim notama zaokruženih notama bergamota, crnog ribizla i jasmina. Senzualna i začinska sredina ovog parfema se dobila spajanjem cimeta i papra u kombinaciji s ylang-ylangom koji se spuštaju do meke, tamne i dugotrajne drvenaste baze. Mnogi su rekli kako ih ovaj parfem podsjeća na Alien od Thierryja Muglera. Dok su određene sličnosti prisutne, Orchid Prairie je puno tamniji i drvenastiji miris, te je prema tome odlična alternativa za one koji bi voljeli da je njihov vanzemaljac sa neke malo mračnije, opasnije planete.

Promo foto
Promo

Orientica - Amber Rouge

Orientica je jedna od rijetkih parfemskih kuća koja proizvodi orijentalne i arapske parfeme van država Bliskog istoka, točnije u srcu Londona. Ističu se po kvalitetnim formulacijama, nevjerojatnoj trajnosti, ali i malo višim cijenama u usporedbi s ostalima na ovom popisu. Njihov parfem Amber Rouge je navodno najbliža kopija kultnog parfema Baccarat Rouge 540, a mnogi kažu da je nadmašio i poznatu Zarinu kopiju. Otvaraju ga note šafrana i jasmina, dok mu se u srcu nalaze note sivog jantara i ambre. Cedrovina i smola ga zaokružuju u jednu intenzivnu, postojanu priču koja po svojoj trajnosti prelazi nekoliko dana.

Promo foto
Promo

Armaf – Club de Nuit Intense Man

Armaf je poznata, relativno mlada parfemska kuća u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koja već ima svoj kultni parfem, a on je poznat i na našim prostorima. Club de Nuit Intense Man je, bez obzira na originalnu namijenjenost muškarcima, popularan među svima kojima se sviđa poznati Aventus iz kuće Creed. Otvaraju ga svježe note limuna, jabuke i ananasa, a sredinu parfema čine note breze, jasmina i intenzivne ruže. U donjim notama ga zaokružuju mošus, pačuli i vanilija, te je ovaj parfem idealan odabir za svaki noćni izlazak.

Promo foto
Promo

Ljepota