Fotografija: Unsplash
//

Fotografija: Unsplash

Kada otputujemo u drugi grad uvijek nam je u planu obići i razgledati sve glavne znamenitosti i turističke atrakcije. Organiziranje razgledavanja i putovanja zna oduzeti puno vremena i energije, ali nekada je najbolje prepustiti se trenutku. Pariz je poznato modno središte koji oduševi svaki put kada se zateknete tamo. Od bogate gastronomske ponude malih restorana te bistroa, skrivenih ulica i zavidne modne povijesti, Pariz je mjesto za svakoga. Najviše će u ljepotama grada uživati zaljubljenici u modu koji ukoliko se upuste u istraživanje grada mogu naići na skrivene dragulje mode - vintage dućane. 

Posljednjih godina sve veću popularnost dobivaju vintage dućani koji vrlo često kriju različite modne komade koji vrijede mnogo, a nerijetko su i dio povijesti. Ako ih bolje istražite možete naći kvalitetne komade koji su u odličnom stanju, a retro look trenutno je jedan od najvećih trendova današnjice. Tražite li neki dizajnerski komad poput vrlo vjerojatno ćete ga u vintage dućanu pronaći ukoliko malo bolje istražite ponudu u dućanima. Nije tajna da se novi modni trendovi recikliraju, a upravo iz tog razloga ima li boljeg mjesta od pariških vintage dućana za pronalazak novog omiljenog komada?

Izdvojili smo popis 5 vintage dućana u Parizu koje svi modni znalci i entuzijasti moraju posjetiti, te doživjeti Pariz iz potpuno vintage perspektive!

Les Merveilles De Babellou

Ovaj vintage dućan postoji još od 2008. godine, a smješten je na tržnici Clingnancourt. Must see mjesto za svakoga tko skuplja kolekcionarske komade namještaja poput vintage Hermes ili Chanel ormarića. Osim namještaja ukoliko zavirite u ovaj vintage dućan možete pronaći vintage dizajnerske torbe, a što se tiče cijena budite spremni izdvojiti malo veći iznos s obzirom da je riječ o pravim dizajnerskim komadima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝗟𝗘𝗦 𝗠𝗘𝗥𝗩𝗘𝗜𝗟𝗟𝗘𝗦 𝗗𝗘 𝗕𝗔𝗕𝗘𝗟𝗟𝗢𝗨 (@lesmerveillesdebabellou)

Thanxx God Im a V.I.P

Ako volite uredno uređene prostore onda će vas oduševiti ovaj dućan. Odjeća je posložena u blokove prema boji što olakšava snalaženje, a ako ste se u dućanu zatekli kao pratnja između dvije susjedne trgovine nalazi se mini bar. Dućan je otvoren davne 1994. godine, a u njemu možete pronaći brojne vintage i suvremene komade najpoznatijih dizajnera. 

Fotografija: Unsplash

Fotografija: Unsplash

Selection MaraisTr

Dućan se otvorio prije nekoliko godina, a iza njega stoji stilist Alban Bardin. Ukoliko ste ljubitelj Y2K trenda i odjeće s početka tisućljeća onda morate posjetiti ovaj dućan. Možete također pronaći komade dizajnera kao što su Loewe, Gucci ili Versace.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SELECTION (@selection_marais)

Pretty Box

Ukoliko preferirate alternativni stil oblačenja i rock chic ovo je mjesto za vas. U ovom vintage dućanu naići ćete na mnoštvo majici popularnih bendova, komade inspiriranim vojničkim stilom, a za posjet vam je potrebna rezervacija termina. Kada dođete u dućan dobite potpunu posvećenost vlasnika dućana što samo poboljšava cijelo iskustvo kupnje. 

En Voiture Simone

Tražite li vintage dućan s opuštenom atmosferom ovo je dućan za vas. U njemu ćete pronaći razne dizajnerske komade, ali i one koji to nisu. Ako je vjerovati recenzijama na internetu, ovo je jedan od najboljih vintage dućana u Parizu pa neka se nađe na popisu kada dođete u grad. 

Fotografija: Unsplash

Fotografija: Unsplash

Lifestyle