Launchmetrics //

Jeste li se ikada pronašli u situaciji gdje jednostavno želite odustati od njege kože jer nikako ne možete postići željeni svježi izgled lica? Da, i mi smo bili u toj situaciji, ali tada su nam stvar spasili - serumi. Oni su "mala tajna" koja će cijelu vašu rutinu njege kože podići na višu razinu. Ako se nas pita, serumi za lice su nešto poput eliksira koji hrani, hidrira i štiti kožu, a u isto vrijeme je kao most koji spaja čišćenje lica i hidratantnu kremu. Ali što su serumi i jesu li zaista potrebni svima? Krenimo s osnovama...

Što su zapravo serumi za lice?

Serumi su lagane formulacije koje su bogate koncentriranim aktivnim sastojcima. Jednostavnije rečeno, to su proizvodi koji aktivne sastojke "unose" duboko u kožu i hrane je njima. Na tržištu su razni serumi, a svaki od njih zadovoljava neke potrebe kože, bilo da se radi o posvjetljivanju, hidrataciji ili pomlađivanju. Najčešće, serum za lice dolazi u obliku prozirne tekućine na bazi gela, a nanose se prije hidratantne kreme i djeluju kao snažno hidratizirajuće sredstvo.

Skinlick, Cloud Serum Light

Skinlick, Cloud Serum Light

Ipak, serumi su nadopuna hidratantnim kremama, ali oni ih ne zamjenjuju već služe kao ključni korak u poboljšanju razine hidratacije i postizanju vidljivih rezultata u kraćem vremenskom roku. Serume možete smatrati tajnim sredstvom u borbi protiv raznih problema s kožom, od bora do svila i akni.

UCHKA, Nourishing serum

UCHKA, Nourishing serum

OLIVAL Vitaminski serum B3

OLIVAL Vitaminski serum B3

Koje su prednosti uključivanja seruma u njegu kože?

Serumi se brzo upijaju u kožu, a u istu veoma duboko prodiru i idealan su početak rutine njege kože.Za razliku od jakih hidratantnih krema, serumi za lice djeluju bestežinski i ne ostavljaju ljepljivi i teški osjećaj na licu.Serumi, obogaćeni sastojcima koji ciljano djeluju na bore mogu učiniti čuda u pomlađivanju kože, dok serumi obogaćeni sastojcima poput aloe vere, ulja jojobe i niacinamida pružaju zaštitu od raznih oštećenja, a smanjuju prve znakove starenja, sivilo kože i hiperpigmentacije.

ALQVIMIA, Posvjetljujući noćni serum za lice

ALQVIMIA, Posvjetljujući noćni serum za lice

JOU JOU WILDBERRY Active Botanical Face Serum

JOU JOU WILDBERRY Active Botanical Face Serum

Kako koristiti serum za lice?

Uključivanje seruma za lice u vašu jutarnju i večernju rutinu osigurava hidrataciju, borbu protiv diskoloracije, preranog starenja i dehidracije. Serum je najbolje koristiti na početku rutine njege kože (poslije pranja lica i vodice, a prije hidratantne kreme). Iako ne postoji čvrsto pravilo o tome koliko često koristiti serum, ključno je uskladiti upotrebu sa svojim ciljevima u njezi kože. Neki serumi najbolje djeluju noću jer služe za intenzivnu obnovu, dok se drugi nanose u jutarnjoj rutini. 

SKINBETTER, Mystro Active Balance Serum

SKINBETTER, Mystro Active Balance Serum

Serume u rutini svoje njege kože mogu koristit svi, bez obzira na dob i spol. Ako si u ranim dvadesetima tvoja koža će voljeti serume jednako kao i nečija u osamdesetima, samo je važno prilagoditi vrstu proizvoda.Vjerujte nam, jednom kada spoznate snagu koju imaju serumi, postat će dodatan sloj u vašoj rutini njege kože.

ARKANA, EXO Power Serum

ARKANA, EXO Power Serum

GAMARDE Anti-age noćni serum za lice

GAMARDE Anti-age noćni serum za lice

Elle Beauty Awards