Sezona je naranči - napravite džem gorkih tonova u kojem ćete moći još dugo uživati

U okusu naranči možete uživati kroz cijelu godinu, uz ovaj ukusni džem koji možete pripremiti kod kuće:
Priprema:
1. Naranče dobro operite u hladnoj vodi i zatim posušite. Na plamen stavite veliki lonac. Ubacite 1,5 kg naranača i 2 litre obične vode. Poklopite i ostavite sat vremena da se kuha. Kada narančina kora omekša skinite lonac s vatre.
2. Kada se naranče i tekućina ohlade, izvadite ih iz lonca i razrežite na četvrtine. Uklonite pulpu i sačuvajte sjemenke. Koru razrežite na tanke trake. Sjemenke stavite u platnenu krpu i zavežite. 1,5 litru vode koju ste ukuhali s narančama izlijte u veliku zdjelu zajedno s razrezanom korom i sjemenkama. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite preko noći da se ohladi u frižideru.
3. Smjesu iz frižidera koju ste ostavili preko noći sada stavite u lonac. Dodajte 1,5 kg šećera i miješajte dok se sav šećer ne otopi. Kuhajte na laganoj vatri 50-60 minuta. Kada je gotovo, dobiveni džem pospremite u prethodno očišćene zdjelice. Ovako sačuvan džem može se čuvati neotvoren i do nekoliko mjeseci.
Dobar tek!
Izvor: Elle.es