Neovisno o tome pripremate li desert za Uskrs ili jednostavno želite nešto slatko, a zdravo, ova je torta savršena za sve prigode

Ovu savršenu bezglutensku tortu od mrkve pronašli smo na sjajnom zdravom blogu Our Food Stories. Radi se o sočnoj torti s rižinim brašnom koja će zadovoljiti potrebu za slatkim, a neće ostaviti osjećaj krivnje.
Pripremite je odmah i uživajte u njoj za doručak ili kao desert nakon ručka, a kako je pripremiti otkrijte u nastavku.

Priprema:
Biskvit
350 g šećera
350 ml ulja
4 jaja
240 g rižinog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica soli
3 žličice cimeta
300 g ribane mrkve
100 g sjeckanih oraha
1 žličica ekstrakta vanilije
Krema
75 g maslaca
150 g krem sira
500 g šećera u prahu
Postupak
Pećnicu zagrijte na 180°C. Mikserom tucite jednu minutu ulje, jaja, šećer, sol i ekstrakt vanilije pa umiješajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Kad ste dobro promiješali sve, lagano umiješajte i orahe i mrkvu pa sve izlijte u kalup za tortu i stavite da se peče 45 minuta (čačkalicom provjerite kad je biskvit gotov).
Za kremu tucite maslac dodavajući šećer u prahu u tri navrata pa na kraju umiješajte krem sir. Kad je biskvit gotov, prerežite ga po sredini i namažite kremom ili jednostavno namažite vrh i torta je spremna za uživanje. Dobar tek!