Slavna glumica Blake Lively ima dobru ideju za lagani ručak ili večeru

Uvijek smo u potrazi za novim idejama u kuhinji, a jako dobar recept za pripremu cvjetače na nov način ima glumica Blake Lively, nastao u suradnji s pobjednikom treće sezone Top Chefa, Hungom Hyunhom. 'Volimo cvjetaču jer zapravo nema okus po povrću. Gotovo bi mogla biti lažni krumpir. Osobito kada je sir u igri', rekla je Blake.
Cvjetača je zdrava jer sadrži vitamin C, antioksidanse, magnezij, niskokalorična je i pomaže u detoksikaciji. A recept za ovu malo drugačiju cvjetaču, koji prenosi People, možete isprobati već danas:
Sastojci za umak za pečenu cvjetaču sa šipkom
1 šalica namočenih grožđica
1 šalica ulja kanole ili sjemenki grožđa
⅓ šalice rižina octa
2 žličice morske soli ili posolite po želji
Prstohvat paprike
Prstohvat crnog papra
Sve izmiksati u blenderu dok ne nastane glatka smjesa.
Pečena cvjetača sa šipkom
2 glavice cvjetače
Ekstra djevičansko maslinovo ulje
Začini
Sol s tartufima
Parmezan
Sjemenke šipka
Tostirani pinjoli
Priprema:
1. Zagrijati lonac vode sa žličicom soli dok ne zavrije
2. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
3. Uklonite stabljiku i listove cvjetače
4. Kad zavrije voda, stavite cvjetaču unutra i kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, a zatim izvadite
5. Stavite cvjetaču u posudu za pečenje, pošpricajte uljem, posolite sa soli s tartufima i dodajte začine po želji
6. Pecite u pećnici dok ne poprimi smećkastu nijansu
7. Prelijte oko 4 žlice umaka preko svake cvjetače, naribajte parmezana po želji i dodajte sjemenke šipka i tostirane pinjole