Duži i topliji dani najbolji su uvod u dio godine u kojem želje s bucket liste pretvaramo u stvarnost. Ukoliko su vam visoko na listi želja i putovanja do savršenih hrvatskih destinacija, imamo odličan prijedlog: idemo u Boškinac

Već na spomen imena otoka Paga bude se slike impresivnog golog krajolika, jedinstvenih plaža i uvala, stoljetnih stabala maslina, čipke, sireva, soli... A otočka adresa koja sve to spaja u idealnu dozu hedonizma nalazi se nadomak Stare Novalje i zove se Boškinac.
Hotel, restoran i vinarija Boškinac više je od klasične definicije hotela, hrane i vina, jer smješteno u zagrljaju borova, na korak od vinogorja i maslinika, ovo mjesto spaja otočke impresije kroz savršeni spoj tradicije i modernog, a sve zahvaljujući vlasnicima Borisu i Mireli Šuljić koji znaju što je potrebno kako bi i vi uživali u ovom čarobnom utočištu za gurmane i hedoniste, ali i sve one željne bijega od svakodnevice.



Posebnost Boškinca je i u samom interijeru, onom koji poziva da dolaskom uključite dolce far niente mood. Dizajn prostora potpisuje arhitektica Ana Penavić, a detalje, poput dizajnerskih lampi, slika te tapiserija, koji prostoru daju na definiciji, izradile su umjetnice Lidia Boševski, Koraljka Kovač i Sanja Šebalj.


A kako najbolje zaokružiti posjet Boškincu? Hranom. Jer gastronomska filozofija Boškinca i kulinarski pravac su zacrtani duboko u kamenim strukturama Paga. Boškinac predstavlja visoku mikro lokalnu otočku kuhinju, modernu, iskrenu, s najboljim mogućim namirnicama koje otok može poslužiti. A za istaknuti je kako u novu sezonu kreće uz ambiciju kako bi svaki tanjur još snažnije odražavao otok.

Vrhunska mlada paška janjetina, svježa lokalna riba, podvelebitski škampi, začinsko bilje koje osoblje bere u neposrednoj blizini, paška sol i maslinovo ulje iz lunjskih maslinika i naravno mliječni proizvodi, od nekoliko varijanti svježe i fermentirane skute i mladog te odležanog ovčjeg sira, bilje iz potoka podno hotela - sve će to vrijedne ruke mladih kuhara ukomponirati u jela koje je Michelinov vodič nagradio zvjezdicom.

Boškinac svoja vrata otvara 11. veljače, tradicionalno pred samo Valentinovo. Može li bolje?
Piše: Martina Rafaeli