Slavna glumica autorica je dviju kuharica, a u njima se krije i recept za brz i odličan ručak

Zasigurno ste bar jednom čuli čuvenu izjavu Sofije Loren: 'Radije bih jela tjesteninu i pila vino, nego nosila veličinu 0'.
Na sreću, talijanska filmska diva nije se morala odreći gastronomskih užitaka radi dobre linije, a osim glumačkih talenata, ima i one kulinarske. Legendarna glumica objavila je dvije kuharice u kojima, sasvim očekivano, tjestenina zauzima centralno mjesto.

Donosimo vam jedan od njenih najpoznatijih recepata za kremaste špagete s limunom.
Sastojci:
250 g špageta
60 g maslaca
3 režnja češnjaka
korica 3 limuna
60 ml soka od limuna
120 ml vrhnja za kuhanje
Sol i papar po želji
25 g ribanog parmezana
šaka svježeg bosiljka

Recept Sofije Loren jednostavan je za pripremu:
Tjesteninu skuhajte na uobičajen način. Sitno narežite češnjak, naribajte koricu limuna i iscijedite sok. U većoj tavi na umjerenoj temperaturi rastopite maslac. Propržite češnjak, dodajte polovinu vrhnja za kuhanje i začinite po ukusu. Dinstajte nekoliko minuta uz povremeno miješanje. Ubacite gotovu tjesteninu, pa prelijte ostatkom vrhnja. Dodajte sok i koru od limuna i miješajte kako bi se sve sjedinilo. Dodajte sitno nasjeckan bosiljak i prije serviranja pospite parmezanom.
Dobar tek!