Vodimo vas u Los Angeles, na prestižni Rodeo Drive gdje se smjestila Gucci Osteria da Massimo Bottura Beverly Hills, mjesto u kojem se poslužuje odlična, zabavna hrana

Gucci Osteria, zajedničko je ime za trendi restorane chefa Massima Botture koji se nalaze u različitim gradovima različitih identiteta, ali koji dijele istu kulinarsku filozofiju - onu koja se temelji na kreativnosti, eleganciji i inspiraciji godišnjim dobima. Ovi su restorani savršeno estetičan spoj filozofije slavnog chefa te filozofije modnog brenda Gucci, one koja spaja nasljeđe i budućnost u inspirativan doživljaj za sva osjetila.
Svaka od tih gastro oaza priča je za sebe, a opet ona koja utjelovljuje vrijednosti visoke kreativnosti, inspiracije i prepoznatljivosti, baš kao i slavna talijanska modna kuća. Upravo je takvu vrstu doživljaja od veljače 2020. moguće iskusiti u Los Angelesu, gdje se na prestižnoj adresi na Beverly Hillsu, na krovu luksuznog Gucci Beverly Hills flagship storea, smjestila kulinarska oaza Gucci Osteria da Massimo Bottura Beverly Hills, druga nakon otvorenja istoimenog restorana u Firenci te ona koja je u velikom stilu najavila i nedavno otvorene istoimene restorane u Tokiju i Seoulu.

Chef restorana Mattia Agazzi kozmopolitski Los Angeles doživljava kao savršeno mjesto za kulinarske avanture, na kojem može spajati svoje talijanske korijene, etos, snagu brendova te lifestyle prijestolnice Zapadne obale. On kuha glavom, a razmišlja srcem i njegov je moto jednostavan, ali i onaj na koji je tako lako odazvati se: 'Pođite sa mnom u Italiju!'
U njegovu su timu chefice Tamara Rigo i Vanessa Chiu, koje su sa chefom Agazzijem stasale u Gucci Osteriji u Firenci. Uz njihovu pomoć chef oblikuje jelovnik inspiriran najboljim sezonskim namirnicama i domaćim proizvodima koji su uzgojeni na etičan i održiv način jer u tom se restoranu živi slow food pokret, što je refleksija lifestylea stanovnika, smjera gledanja te razlog za poticanje inventivnosti i novih projekata. A čini se da Gucci Osteriju da Massimo Bottura Beverly Hills zasluženo opisuju kao hram modne i kulinarske umjetnosti.

Zahvaljujući klimi, prirodnim bogatstvima, stilu života na otvorenom te sve većem broju malih proizvođača vrhunskih namirnica, Los Angeles je savršeno igralište za Agazzijevu kuhinju. Jelovnik chefa Agazzija spoj je neizostavnih Gucci Osteria signature jela, poput tortelina s parmigiano reggiano kremom ili legendarnog Emilia Burgera, ali i jela inspiriranih kalifornijskom sezonalnošću. A dovoljan je jedan pogled na jelovnik kako bi vas privukla jela koja se kriju iza kreativnih naziva poput Spring is Coming, Risotto Camouflaged as Pizza, Hang Out With a Fun-Ghi te Uni Carbonara, koje se priprema od morskog ježa s obala Santa Barbare, ili Coming from the Hills, I Love Rock Climbing, jela u kojem je zvijezda kalifornijska pastrva, riba koju chef obožava pripremati, ali i loviti na prestižnim kalifornijskim lokacijama.
I dok se za ručak možete odlučiti za ŕ la carte jela ili degustacijski jelovnik od pet sljedova, večera je rezervirana za potpuni doživljaj i odabir jelovnika od pet, sedam ili osam sljedova, uvijek s istom idejom - poslužiti najbolje od Italije. A to je u svakoj Gucci Osteriji jedinstveno iskustvo, koje na razigran i vrlo estetičan način predstavlja spoj umijeća kuhanja i najboljih lokalnih namirnica. Svaki je tanjur poseban i po estetici, priči koju je moguće otkriti već pogledom na jelovnik na čijem se izgledu surađuje s umjetnicima poput tokijskog ilustratora Ryuto Miyakea. Također, odlični videoisječci na vrlo zabavan način ukazuju kako se uživa u pojedinom jelu.

Zato se chef Agazzi pokazao savršenim odabirom za losanđelesku ispostavu, jer osim što je strastveni istraživač, karijeru je brusio radeći u prestižnim restoranima diljem svijeta, među ostalim u pariškom restoranu Plaza Athénée slavnog Alaina Ducassea. Njegov prvi kontakt s projektom Gucci Osteria počeo je u slavnoj Osteria Francescani u Modeni, restoranu chefa Massima Botture ovjenčanom s tri Michelinove zvjezdice, koji je upoznavši mladog chefa bio pod dojmom njegova talenta i mogućnosti. Bottura na kreativan način nastoji prepričati tradiciju, talijanska jela, uvijek ističući kako je njegova obaveza raditi u smjeru evolucije okusa, recepata, doživljaja, ističući koliko mu je važan smjer slavnog chefa.
Sve je to bilo i više nego dovoljno da Gucci Osteria Beverly Hills 2021. bude nagrađena Michelinovom zvjezdicom i da nađe svoje mjesto u prestižnom vodiču za Kaliforniju. 'To je nagrada za cijeli tim Gucci Osteria Beverly Hills. Bilo je to izazovno razdoblje za globalnu industriju. Našli smo se u situaciji da smo morali zatvoriti restoran samo nekoliko tjedana nakon otvorenja. Sve to vrijeme tim je ostao ujedinjen, fokusiran i vođen idejom da stvara jela inspirirana stilom i namirnicom. Sretni smo što imamo neke od najboljih svjetskih namirnica nadohvat ruke, uživamo u istraživanju grada i regije. Činjenica da možemo koristiti kalifornijske namirnice kako bismo predstavili suvremenu talijansku kuhinju, doista inspirira, zato je poseban osjećaj biti prepoznat', izjavio je chef Agazzi prilikom dodjele prestižne zvjezdice.

Posjetitelji visoko postavljenih estetskih kriterija oduševljeni su ne samo izvrsno prezentiranim jelima nego i jedinstvenim ambijentom dekoriranim detaljima s potpisom Gucci. Tapete s prepoznatljivim Gucci Décor uzorcima, starinska ogledala koja zovu na selfie, raskošni stolovi od crvenog mramora i kao kontrast njima, nešto ležernije pletene stolice, postavljene su baš kao i u restoranu u Firenci - evocirajući isti taj talijanski dolce far niente kojem gravitiraju ljubitelji hedonizma diljem svijeta. Elementi koji ovu adresu čine posebnom su drveni podovi u formi riblje kosti te detalji u prostoru odjeveni u baršun boje trešnje, iza kojih se prostire suncem okupana terasa izrađena od mramornog mozaika te urešena drvenim barom.

Onako kako se ovdje vjeruje Gucciju, vjeruje se i inovativnom fine diningu, što ovu slavnu adresu na Beverly Hillsu čini nezaobilaznom te potvrđuje kako suradnja velikana modne i gastro scene ima odličnu budućnost.
Tekst je objavljen u tiskanom izdanju magazina Elle #235