Promo
Promo //

Promo

Agencija Statista je krajem prošlog mjeseca provela istraživanje o nedavnim pretraživanjima parfema i značajnih nota koje se traže u njima. Iznenađujuće, rezultati za Francusku i ostatak EU su pokazali kako se iznova traže parfemi koji svojim formulacijama imaju zanimljive puderaste note. Dok puderasti akord kao takav u novijem dobu postoji, ovdje su u pitanju note koje asociraju na kozmetiku, čisto rublje, baby puder ili starinski, intenzivni sapun. Za to su nerijetko zaslužni aldehidi poput onih u klasičnom Chanel No.5, no taj se efekt može postići notama mošusa, irisa, korijena irisa, jantarom, određenim drvenastim smolama i ponekad dobro prerađenom vanilijom. Upravo su neke od tih nota prisutne u najtraženijem parfemu iz spomenutog istraživanja, a ta je titula pripala parfemu Narciso Poudree od Narcisa Rodrigueza. Osim njega, pronašli smo još nekoliko puderastih parfema koje ćemo definitivno osjetiti oko sebe tijekom ove godine.

NARCISO RODRIGUEZ – NARCISCO POUDREE

Parfemi Narcisa Rodrigueza su klasici koji su uvijek dobar izbor za svako godišnje doba. Ženstveni, intenzivni i dugotrajni, nije ni čudo da se jedna njihova verzija našla na prvom mjestu popisa najtraženijih parfema. Narciso Poudree se otvara cvjetnim notama jasmina, bugarske ruže i narančinog cvijeta. Prozračno otvaranje u srednjim notama dočeka intenzivna nota mošusa koja to cvijeće melje u fini, nježni prah. Donje note cedrovine, vetivera i pačulija dodatno pojačavaju taj efekt i daju mu potrebnu dubinu i trajnost.

Promo

miris

CHANEL – NO.5 EAU PREMIERE

Kako pričati o puderastim i čistim parfemima, a ne spomenuti legendarnu peticu? Ipak, originalni Chanel No.5 je podosta intenzivan, pa se taj profil ponekad izgubi u intenzitetu određenih nota. Srećom, u kući Chanel uvijek možemo pronaći odgovarajući parfem, a u ovom slučaju je to No.5 Eau Premiere. Laganije i puno svedenije izdanje od originalne formulacije, Eau Premiere dijeli identične note s originalnom peticom, no ovdje su one puno prozračnije i čistije. Do izražaja ovdje najviše dolazi aldehidna nota koja s ylang-ylangom, vanilijom i sandalovinom daje kremasti, puderasti parfem koji je definitivno jedan od naših favorita na ovoj listi.

Promo
Promo

Promo

DIOR – NEW LOOK

Parfemski svijet Christiana Diora nas svake godine iznenadi nekim zanimljivim izdanjem. Njihova La Collection Privée je od ove godine bogatija za još jedno izdanje koje se referira na revolucionarnu siluetu Christiana Diora sa kraja četrdesetih godina prošlog stoljeća. Parfem New Look svoju interesantnu kompoziciju temelji na aldehidima, te ga ista ta nota otvara svježom, sapunastom energijom. Sredinu parfema čini hermetična i misteriozna nota tamjana, a položena je na jednako intenzivnu notu jantara u donjim notama. Parfem je koji istovremeno ima puderasti senzibilitet, te je ovaj parfem zbog toga gotovo orijentalan i suh. Odlično se razvija na svakoj koži i definitivno nam ostaje na listi želja ove godine.

Promo
Promo

Promo

GUERLAIN – APRES L'ONDEE

Najstarija i najpoznatija parfemska kuća na svijetu u svojim redovima ima gotovo svaku kombinaciju ili profil parfema koji možete zamisliti. Zbog toga nije čudno što ćemo upravo u Guerlainu pronaći parfem koji jednostavno možemo nazvati puderastim monstrumom, u najboljem smislu tih riječi. Melankolični i intenzivni parfem Apres l'Ondee spaja interesantnu notu anisa i note raznih citrusa sa suhom i puderastom ljubičicom, mimozom, sandalovinom, vetiverom i karanfilom. Bazu parfema čini slatka vanilija koja je prekrivena irisom i heliotropom, a mošus i nekoliko vrsti drvenih smola ga čini još intenzivnijim i interesantnijim. Parfem koji je lansiran početkom prošlog stoljeća je iznenađujuće moderan, te se savršeno uklapa u nadolazeći trend puder parfema.

Promo
Promo

Promo

CHLOÉ – LOVE STORY

Kultni klasik i jedan od favorita za svakodnevnu uporabu je definitivno Love Story iz romantičnog brenda Chloé. Love Story je parfem koji je puderast, no njegove note više vuku prema sočnom i svježem svijetu koji je odličan za one koji žele svakodnevni parfem koji će zadiviti sve. Otvaraju ga note kruške, nerolija, grejpa i limuna, a slatkoću mu u srednjem dijelu dodaju narančin cvijet, ruža, te breskva. Puderasti profil ovaj parfem dobiva iz svojih donjih nota u kojima se nalazi mošus, cedrovina, kašmir i intenzivni pačuli.

Promo
Promo

Promo

COURREGES – L'EAU DE LIESSE

Futuristička kuća koju je osnovao Andre Courreges u svojoj ponudi ima nekoliko eksperimentalnih parfema koji graniče s niche svijetom. U puderastoj kategoriji se nalazi interesantni L'Eau de Liesse koji ima čisti, vrlo starinski profil. Otvaraju ga note aldehida s nerolijem i makadamijom. U sredini ga otežavaju puderasti iris i heliotrop, a u donjim notama mu se nalazi obavezna nota mošusa koju dijeli sa svim parfemima na ovom popisu. Ovo je prozračan i svjež parfem koji više asocira na svježe otuširanu kožu ili rublje s blagim omekšivačem, te je savršen za toplije dane.

Promo
Promo

Promo

PUPA MILANO – VAMP! PINK

Kultni talijanski proizvođač kozmetike Pupa se može pohvaliti s interesantnom linijom parfema. Vamp! čine tri parfema koja asociraju na njihove poznate lakove za nokte, a ovdje izdvajamo Pink koji je definitivno u kategoriji puderastih i slatkih parfema. Vamp! Pink ima modernu, vrlo interesantnu puderastu kompoziciju. Otvara ga nota jasmina, narančinog cvijeta i gardenije. Sredinu mu čine puderaste note, tonka grah i svilenog bagrema, a u donjim mu se notama nalaze iris, slatka vanilija i drvena smola. Ima taj vintage vibe koji postiže bez korištenja aldehida i sličnih spojeva, te je odličan za svaki dan.

miris
Promo

Promo

MONCLER – POUR FEMME

Moncler, legendarna modna kuća najpoznatija po svojim funkcionalnim jaknama punjenim perjem, je relativno nedavno ušao na tržište kozmetike i parfema. Ipak, njihova prva parfemska izdanja su zaista interesantna, te su inspirirana ključnim motivima koji su obilježili njihove uspješne jakne. Pour Femme je puderasti, slatki parfem koji se diči svojom kompleksnom kompozicijom koja je ujedno vrlo jednostavna. Gornje note čini puderasti akord i vodenasta nota snijega spojena s bergamotom. Sredinu mu čini puderasti heliotrop i jasmin, dok mu se u bazi nalaze razne vrste drvenih smola i slatka vanilija.

Promo
Promo

Promo

KENZO - FLOWER

Kultni Kenzo Flower je favorit mnogima bez obzira na rod. Parfem koji je istovremeno retro i moderan otvaraju note bugarske ruže, mandarine i gloga. Srednje note mu čine jasmin, suha ljubičica i opoponax, dok mu se u donjim notama nalaze univerzalne note vanilije i mošusa uz interesantan dodatak aromatičnog tamjana koji ga više stavlja u uniseks kategoriju. Ovaj klasik je odličan odabir za sve koji uz puderasti profil vole i pomalo intenzivnije cvjetno raspoloženje.

miris
Promo

Promo

Ljepota