Pexels
Pexels //

Pexels

Prirodni sastojci često iznenade svojim djelovanjem na kožu pa ako ste jedan od onih koji voli eksperimentirati u kuhinji kako biste dobili idealnu masku za lice. Pravljenje DIY maski za lice postao je popularan tijekom pandemije koronavirusa i karantene kada su svi postali kozmetičari, frizeri i slično. Međutim DIY maske za lice odličan su izbor kada vam je potrebna njega lica, a kod kuće nemate svoju omiljenu masku. Bez obzira na to je li vašem licu potrebna hidratacija, piling ili sjaj kože kombinacija prirodnih sastojaka može vam pomoći. Jednostavno se pripremaju, a mi smo sigurni da sve potrebne sastojke već imate u svom frižideru. 

Maska od zelenog matcha čaja

Maska je idealna za sve koje imaju problema s crvenilom kože koje će zeleni čaj smiriti, a dodatno će hidratizirati lice. Sastojci su vrlo jednostavi i mogu se kupiti u svakoj trgovini. Za masku vam je potrebna jedna žlica matcha zelenog čaja, malo meda i sode bikarbone. Sve sastojke pomiješajte dok ne dobite pastu odgovarajuće gustoće koju ćete nanijeti na lice. Masku na licu držite 15 minuta te ju isperite toplom vodom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hadda akrim (@minimal_by_hadda)

Čokoladna maska za lice

Ako je vašem licu potrebna dodatna hidratacija i borite se sa suhim licem, ovo je maska za vas. Istovremeno uz hidrataciju lice će dobiti i piling kože kojeg je uvijek dobro napraviti. Dodatni plus je miris čokolade pa je maski teško odoljeti! Za masku su vam potrebne 3 žlice nezasićenog kakaa ili kakao praha, dvije žličice meda, jedna žlica grčkog jogurta i malo mlijeka. Sastojke dobro promiješajte te ostavite na licu da djeluje 10-15 minuta ili dok se ne osuši. Na kraju ju isperite toplom vodom ili namočite ručnik toplom vodom kako bi temeljito uklonili masku. 

Hidratantna maska od avokada

Još jedna diy jednostavna maska koja je idealna za hidrataciju i smanjenje crvenila kože. Za nju vam je potrebno pola zrelog avokada kojeg ste prethodno usitnili vilicom ili zblendali u blenderu, jedna žličica meda i žličica grčkog jogurta. Promiješajte dok ne dobite gustu smjesu koju ćete 15 minuta držati na licu te potom isprati toplom vodom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LAURA💌 (@lauramichelleee)

 

Ljepota