Launchmetrics
//

Launchmetrics

Kada govorimo o make-up proizvodima, onda je tuš za oči definitivno jedan od onih koji nudi svestranost i mogućnost trenutne transformacije izgleda. Bez obzira naginjete li više prema suptilnom naglašavanju očiju ili ste ipak jedni od onih koji vole hrabriji i upečatljivi izgled, na tržištu postoji tuš za oči koji odgovara svačijim potrebama. Kako beauty svijet evoluira, tako dobivamo nove i bolje formulacije tuševa za oči koji omogućavaju ljubiteljima šminkanja puninu i postojanost na očima tijekom cijelog dana. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Vodič za odabir i nanošenje tuša za oči 

Kada govorimo o odabiru tuša za oči onda prvo moramo osvijestiti da postoji nekoliko vrsta tuša, a svaki ima svoje prednosti i nedostatke. Tuš u obliku olovke i dalje je najpopularniji zbog svoje kremaste teksture koja se lako blenda, kao i praktičnosti nanošenja. Ovaj oblik je odličan za početnike budući da svi znamo da nanošenje tuša za oči ponekad može biti izazovno i zahtjeva određenu praksu. Odmah nakon olovke, slijedi gel formula tuša za oči koje je zbog svoje dugotrajnosti i jakosti pigmenta mnogima favorit. Tuš u gelu je savršen za precizne linije pomoću kojih se može stvoriti sjajan finiš. Tekući tuš za oči je s druge strane neophodan za postizanje dramatičnih izgleda poput mačjih očiju koje cijelom looku daju jednu novu dimenziju. Za one koji se upuštaju u nanošenje tekućeg eyelinera, evo nekoliko savjeta za besprijekoran izgled:

1. gledajte ravno naprijed

2. iskoristite olovku za oči kako biste označi točkicu od koje čete krenuti nanositi tuš

3. hrabro povucite liniju i spojite je s točkicom, odnosno napravite mali rubni trokut 

4. popunite liniju

5. vježbajte i budite strpljivi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christen Dominique (@christendominique)

Sigurno se pitate koja od navedenih formula tuša je najbolja za svakodnevno nanošenje. E pa, to ovisi o tipu vaše kože. Kod masnije kože svakako savjetujemo tuš u obliku olovke, a kod suhe ili kombinirane savjetujemo tuševe u gelu i tekuće tuševe za oči. No, koža kapka je ipak tanja i specifičnija u odnosu na ostatak lica, pa je svakako najbolje da sami isprobate i vidite koja formula najbolje odgovara vašim očima. Na tržištu je danas sve veći izbor dobrih tuševa za oči, od kremastih olovki Victoria Beckham, do L'Oréal tekućih tuševa. U nastavku donosimo nekoliko naših osobnih favorita koji su položili sve kriterije dobrog crnog tuša za svakodnevno nanošenje. 

ELLE izbor:

Lancôme Ultra Precise Waterproof Liner - 25,66 EUR

Promo foto
Promo foto //

Promo foto

Bobbi Brown Longwear gel tuš - 32 EUR

Promo foto
Promo foto //

Promo foto

Victoria Beckham Beauty Satin Kajal Liner (dostupna i u crnoj boji) - 34,99 EUR

Promo foto
Promo foto //

Promo foto

Chanel Stylo Yeux Waterproof olovka - 32 EUR

Promo foto
Promo foto //

Promo foto

Fenty Beauty Flypencil Longwear tuš za oči - 22,16 EUR

Promo foto
Promo foto //

Promo foto

Rimmel Scandaleyes Exaggerate tuš za oči - 4,67 EUR

Promo foto
Promo foto //

Promo foto

MAC Cosmetics Pro Longwear Fluidline Eye Liner and Brow Gel - 20,25 EUR

Promo foto
Promo foto //

Promo foto

Loreal Superliner Flash Cat Eye tuš za oči - 8,98 EUR 

Promo foto
Promo foto //

Promo foto

Ljepota