Samsung
Promo //

Samsung

U svijetu gdje je vrijeme najvrjedniji resurs, učinkovito upravljanje vremenom postalo je ključ za postizanje ravnoteže između profesionalnog i privatnog života. Donosimo pet praktičnih savjeta koji mogu pomoći kod organizacije dana tako da svaki trenutak postane prilika za nove uspjehe i osobno zadovoljstvo. 

Efikasno planirajte zadatke

Usavršavanje vještina ključan je faktor u povećanju produktivnosti i efikasnom upravljanju vremenom, a razvijanje strategije koja omogućava preglednost i fleksibilnost u svakodnevnim obavezama temelj je za postizanje ovih ciljeva. Samsung Galaxy S24 serija donosi primjenu umjetne inteligencije s novom razinom produktivnosti i mogućnosti, a najnovija nadogradnja One UI 6.1 donosi Galaxy AI i na starije Galaxy modele; Galaxy Z Fold5, Z Flip5, Galaxy S23 seriji uređaja, S23 FE te Tab S9. Za sve koji vode dinamičan život, Transcript Assist i Note Assist predstavljaju revolucionarne alate za upravljanje bilješkama i sastancima. Da bi rad bio još učinkovitiji, velike projekte i obaveze dobro je podijeliti na manje, upravljive dijelove što pomaže u održavanju fokusa i motivacije jer svaki završeni mali zadatak donosi osjećaj postignuća. Na kraju svakog tjedna, preispitivanje postignuća i razmišljanje o mogućim poboljšanjima u pristupu može dodatno optimizirati svakodnevnicu, čineći ju još produktivnijom.

Održavajte prostor organiziranim i čistim uz moderne kućanske uređaje

Uredan i čist prostor ključan je za efikasan rad i jasan um, osobito kada nas svakodnevne obaveze preplavljuju. U takvim trenucima, racionalno upravljanje vremenom postaje neophodno. Ulaganje u pametne kućanske uređaje koji ubrzavaju i pojednostavljuju uobičajene poslove može znatno poboljšati kvalitetu života i osloboditi dragocjeno vrijeme. Tako Samsung Bespoke Jet AI™ štapni usisavač s aktivnom dvostrukom četkom omogućava brzo i jednostavno čišćenje različitih površina, od tepiha do parketa i pločica, doprinoseći temeljitom čišćenju svakog kutka doma. Štoviše, nakon usisavanja, uređaj se automatski čisti i prazni u multifunkcionalnoj postaji Clean Station™, što dodatno štedi vrijeme i olakšava održavanje. Osim toga, Samsung hladnjak s donjim zamrzivačem idealan je za sve one koji traže efikasnu organizaciju i pohranu velikog broja namirnica. Energetski učinkovit i ekstra široki hladnjak sa zamrzivačem ističe se ugrađenim WiFi-jem i poboljšanom uštedom energije uz SmartThings Energy i umjetnu inteligenciju. Prema energetskim standardima EU, ovaj hladnjak dobio je energetsku ocjenu „A“, što ga čini prvim takvim Samsung hladnjakom. Ovi pametni uređaji ne samo da povećavaju efikasnost, već i podižu kvalitetu svakodnevnog života, pružajući više vremena za uživanje.

Koristite tehnike upravljanja vremenom 

Uvođenje i usavršavanje tehnika upravljanja vremenom može znatno doprinijeti našoj sposobnosti da ostvarimo više u manje vremena, s manje stresa. Primjerice, Pomodoro tehnika, osmišljena od strane Francesca Cirilla, jednostavna je, ali efektivna metoda za borbu protiv odgađanja obaveza i održavanje visoke razine koncentracije. Princip je jednostavan: radimo 25 minuta bez prekida, a zatim napravimo pauzu od 5 minuta. Svaki takav ciklus naziva se pomodoro, dok ćemo nakon četiri takva ciklusa, uzeti dužu pauzu od 15-30 minuta. Jednako tako, metoda Getting Things Done, koju je razvio David Allen, holistički je pristup upravljanju zadacima. Osnova metode je izbaciti zadatke iz glave i zapisati ih, što smanjuje stres i povećava organiziranost. GTD metoda uključuje pet ključnih koraka: prikupljanje, obradu, organiziranje, pregled i djelovanje pa je tako implementacijom GTD metode, moguće jasno vidjeti obaveze i planirati aktivnosti na efikasniji način.

Automatizirajte i delegirajte zaduženja 

Učinkovito upravljanje vremenom često podrazumijeva znanje kada i kako određene zadatke prepustiti tehnologiji ili drugim osobama. Automatizacija i delegiranje nisu samo načini za uštedu vremena – oni  su ključni za održavanje visoke razine produktivnosti bez pregorijevanja. Redovito organiziranje tjednih sastanaka s članovima obitelji olakšava raspodjelu zaduženja prema individualnim sposobnostima i dostupnosti. Korištenje aplikacija za upravljanje zadacima, omogućava članovima obitelji da transparentno prate svoje obveze i napredak što  ne samo da potiče odgovornost i timski rad, već i osigurava ravnomjerno doprinos svakog člana kućanstvu, čime se povećava opća učinkovitost. S druge strane, napredna tehnologija kao što je Samsung perilica rublja s Ecobubble™ tehnologijom revolucionarizira način pranja odjeće; zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, automatski prepoznaje vrstu tkanine te prilagođava količinu mjehurića, vrijeme pranja, temperaturu vode i brzinu centrifuge, čime se osigurava optimalna čistoća uz minimalnu potrošnju resursa. Korištenje ovakve pametne tehnologije u kućanstvu značajno štedi vodu, električnu energiju i vrijeme omogućavajući da se umjesto na rutinske poslove fokusiramo na hobije.

Povežite svoje pametne uređaje 

Uz pomoć SmartThings aplikacije moguće je pratiti i kontrolirati kućanske uređaje izravno s pametnog telefona, dok Samsung Knox platforma pruža višeslojnu zaštitu podataka i osigurava da su svi povezani uređaji sigurni od zlonamjernih aktivnosti, što je od iznimne važnosti kako u privatnom, tako i u poslovnom okruženju. Svaki od ovih koraka, bilo da se odnosi na upotrebu pametnih tehnologija ili na jednostavne promjene u organizaciji, korak je bliže uravnoteženijem i produktivnijem životu.

Lifestyle