Katarina Đozović, koja na Instagramu pod imenom kate_homecooking dijeli razne zdrave obroke, s nama je podijelila recept za tortu za koju vam je potrebno samo 4 sastojka i 10-ak minuta. Spoj bogatog čokoladnog okusa i slatkih sezonskih jagoda savršen je za sve ljubitelje slatkog, bez potrebe da posežete za složenim receptima i rafiniranim šećerima.
Brza torta od čokolade i jagoda
Podloga:
• 100 - 140 g usitnjenog keksa
• 3 žlice otopljenog kokosovog ulja ili maslaca
Sastojke pomiješajte i utisnite u manji kalup za torte
Čokoladna krema:
• 200 g kvalitetne tamne čokolade s visokim udjelom kakaa
• 1 limenka kokosovog mlijeka (400 ml), ali koristite samo gusti bijeli dio, odnosno kokosovo vrhnje
Priprema:
Limenku kokosovog mlijeka stavite par sati u hladnjak kako bi vam se bolje razdvojile faze - gusto bijelo vrhnje od prozirne vode. U receptu koristite samo bijelo vrhnje.
(preostalu kokosovu vodicu iskoristite za topli napitak, smoothie ili zobenu/chia kašu).
Čokoladu i kokosovo vrhnje rastopite na pari ili u mikrovalnoj te kad se čokolada skroz rastopi, prelijte preko podloge.
Dobro ohladite (min 5 h ili najbolje preko noći) i poslužite sa svježim jagodama uz dodatak malo mente ili bosiljka.