Torta od čokolade i jagoda
//

Torta od čokolade i jagoda

Katarina Đozović, koja na Instagramu pod imenom kate_homecooking dijeli razne zdrave obroke, s nama je podijelila recept za tortu za koju vam je potrebno samo 4 sastojka i 10-ak minuta. Spoj bogatog čokoladnog okusa i slatkih sezonskih jagoda savršen je za sve ljubitelje slatkog, bez potrebe da posežete za složenim receptima i rafiniranim šećerima.

Torta od čokolade i jagoda
kate_homecooking //

Torta od čokolade i jagoda

Brza torta od čokolade i jagoda

Podloga:

• 100 - 140 g usitnjenog keksa

• 3 žlice otopljenog kokosovog ulja ili maslaca

Sastojke pomiješajte i utisnite u manji kalup za torte

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate (@kate_homecooking)

Čokoladna krema:

• 200 g kvalitetne tamne čokolade s visokim udjelom kakaa 

• 1 limenka kokosovog mlijeka (400 ml), ali koristite samo gusti bijeli dio, odnosno kokosovo vrhnje

Torta od čokolade i jagoda
kate_homecooking //

Torta od čokolade i jagoda

Priprema: 

Limenku kokosovog mlijeka stavite par sati u hladnjak kako bi vam se bolje razdvojile faze - gusto bijelo vrhnje od prozirne vode. U receptu koristite samo bijelo vrhnje. 

(preostalu kokosovu vodicu iskoristite za topli napitak, smoothie ili zobenu/chia kašu).

Čokoladu i kokosovo vrhnje rastopite na pari ili u mikrovalnoj te kad se čokolada skroz rastopi, prelijte preko podloge.

Dobro ohladite (min 5 h ili najbolje preko noći) i poslužite sa svježim jagodama uz dodatak malo mente ili bosiljka.

Lifestyle