Instagram
@annawinck //

Instagram

Šeširi, šilterice ili bilo koje drugo pokrivalo za glavu je apsolutni ljetni must have. Osim što nas štite od nemilosrdnog sunca, kape lako podižu i najobičniji outfit i čine ga smislenijim. Svake sezone u fokus se stavlja određeni model, pa su tako prošle godine slamnati šeširi dominirali tržištem, a ove godine se čini kako se vraćamo klasičnom modelu bejzbol kape ili popularnije zvane, šilterice. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Beekman 1802 (@beekman1802)

Ovaj cool model kape popularan je od kraja 19. stoljeća, a proslavio ga je upravo bejzbol u Americi. Kasnije su svi veći brendovi u svoju ponudu dodali šilterice, kako sportski giganti poput Adidasa i Nikea, tako i luksuzne modnel kuće poput Chanela, Ralph Laurena, Burberryja i dr. Ono što karakterizira dobru šiltericu je naravno kvaliteta izrade i dizajn. Pod dizajn mislimo na odabir boja koje se savršeno nadopunjuju, ali i odabir loga ili natpisa koji ćete pronaći na gotovo svakoj šilterici.

Šilterice s porukom

Okej, možda smo u proteklih nekoliko sezona više favorizirali jednobojne šilterice s jedva vidljivim logom, ali to možemo prepisati neočekivanoj popularnosti minimalističke estetike ili "tihog luksuza". Ove sezone priča je nešto drugačija, pa iako i dalje nismo obožavatelji šarenih šilterica u sto i jednoj boji, ipak želimo da one imaju barem malo više karaktera. Kako to postići? Pa uz pomoć šaljivih natpisa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Goss.ie (@goss.ie)

Već znamo da su majice s natpisima jako popularne ove sezone. Sjetimo se samo Zendayine I Told You majice koja se referira na majicu Johna F. Kennedyja Jr.i li one Victorie Beckham s natpisom My Dad Had A Rolls Royce. S obzirom na to da smo ušli u ljeto, predviđamo kako će ove majice uskoro zamijeniti cool šilterice s natpisima poput Out of office ili Out for Lunch.

Kako ih nosimo?

Njihovo kombiniranje ovisi o efektu koji želite postići. Ako želite da fokus bude isključivo na šilterici onda je kombinirajte uz nešto bazičnije komade, a ako želite da se šilterica ne izdvaja previše ona je možete nositi uz jednako upečatljive komade poput dugih haljina u boji ili popularnih pidžama setova. Kada govorimo o šiltericama s natpisima onda moramo spomenuti i one koje na sebi imaju ime brenda poput Jacquemusa ili dr.. Iako se kod većine natpis odnosi na logo, ako imaju više od tri slova, one isto ulaze u kategoriju najpopularnijih ove sezone, a njih je još lakše kombinirati jer idu uz apsolutno sve, od elegantnijih, do nešto ležernijih modnih komada. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Leonie Hanne (@leoniehanne)

Da ne duljimo previše, u nastanku donosimo naš izbor 8 šilterica koje nosimo ovo ljeto. Cap-on, people!

 

 

Moda