Fotografija: Unsplash
//

Unsplash

Prvi dan ljeta donio nam je rekordno visoke temperature pa smo tako bili u potrazi za pravim osvježenjem. Ispijanje kave poznat je ritual Hrvata, a u toplim ljetnim danima najviše volimo piti hladnu verziju omiljenog napitka. Uz kavu nezaobilazno je i druženje koje je najbolje u kafićima. 

Ledena kava jedan je od omiljenih napitaka u ljetnim mjesecima. Mnogima je ispijanje kave ritual kojeg ne propuštaju jer je to vrijeme samo za njih. Vjerojatno prva stvar koju napravite kada se probudite je nakon što ste otvorili Instagram ili portal idete skuhat kavu. Kava je najbolji saveznik kada ćemo cijelu noć ostat budni i učiti ili kada smo neispavani te nam je potrebna energija. U ljetnim mjesecima biramo hladnu verziju napitka koja nas osvježi i rashladi. 

U Zagrebu se u posljednje vrijeme otvorilo puno novih kafića koji u svojoj ponudi imaju odličnu kavu. Iako većina kafića ledenu kavu ima u ponudi tijekom cijele godine najpopularnija je po ljeti. Ako ste planirali odlazak na kavu s prijateljicama i tražite mjesto koje poslužuje odličnu kavu, a istovremeno je estetično za Instagram, izdvojili smo pet kafića u Zagrebu koje trebate posjetiti!

Boogie Lab

Boogie Lab je u kratko vrijeme postao jedan od najpopularnijih kafića. U ponudi imaju velk izbor kave, bezalkoholnih pića i koktela. Ledenu kavu možete piti na terasi u Parku kneževa ili u Arena Centru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BoogieLAB (@boogielab_zagreb)

Botaničar

Botaničar je idealan izbor za one koji vole male kafiće u centru grada. Možete sjesti u unutrašnji prostor koji je lijepo uređen ili na vanjsku terasu u blizini Državnog arhiva. Preko puta kafića nalazi se i Botanički vrt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Botaničar (@bar_botanicar)

Cogito coffee

Ako želite probati specialty kavu u centru Zagreba pronaći ćete ju u Cogitu. U ljetnim mjesecima imaju odličnu ledenu kavu, a kafić se nalazi na nekoliko lokacija u gradu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cogito Coffee (@cogitocoffeeroasters)

Luta coffee

Ovo je još jedan u nizu kafića koji u ponudi ima specialty coffee, jednostavno uređen ambijen kafića i lokacija u centru Zagreba osvajaju na prvu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LUTA (@luta.coffee)

Cafe bar Ae

Ispijanje ledene kave uz pogled na cijeli Zagreb je idiličan prizor, a to ćete doživjeti u ovom kafiću koji se smjestio na Gornjem gradu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A’è craft bar (@cafe_bar_ae)

Lifestyle