SPACEJOY/UNSPLASH
//

SPACEJOY/UNSPLASH

Iako nova godina često označava početak promjena, jesen također donosi svježinu i novi impuls. Nakon dugog i toplog ljeta, dolazak jeseni označava povratak u rutine, bilo u poslu ili školi. Ova sezona donosi osjećaj obnove, a i mi smo potaknuti da prilagodimo svoje životne prostore novim ritmovima.

Zamjena dekoracija, dodavanje toplih boja ili jednostavno reorganizacija namještaja može stvoriti posve novu atmosferu bez potrebe za velikim investicijama. Male promjene, poput dodavanja nekoliko jesenskih akcenta, mogu značajno osvježiti prostor.

Donosimo nekoliko jednostavnih načina koji će ove jeseni donijeti osjećaj promjene, a koje se isplati isprobati. 

Police za dokraciju i organizaciju 

Raščišćavanje nereda i energiziranje prostora reorganizacijom namještaja mogu donijeti svježinu u vašu sobu. Zidne i izložbene police pružaju dodatni prostor za pohranu bez zauzimanja previše mjesta. Ponekad, manje je više – isticanje samo nekoliko odabranih predmeta može stvoriti snažniji vizualni dojam. Plutajuće police su ekonomičan način da zadržite radne površine urednima, a istovremeno pružaju moderan način za izlaganje mirisnih svijeća i biljaka.

H&M, 3 mini kamene vaze 16,09 EUR
//

H&M, 3 mini kamene vaze 16,09 €

H&M KERAMIČKI SVIJEĆNJAK, 17,88 EUR
//

H&M KERAMIČKI SVIJEĆNJAK, 17,88 €

Ogledala za vizualno proširenje prostora 

Jedan od najučinkovitijih i najbržih trikova za vizualno proširenje prostora je postavljanje velikog ogledala. Smješteno nasuprot prozora, ogledalo ne samo da reflektira prirodno svjetlo, već ga i raspršuje po cijeloj prostoriji, čineći je svjetlijom i prozračnijom. Osim što dodaje dojam većeg prostora, ogledalo također unosi osjećaj elegancije i sofisticiranosti u interijer. Uz to, može poslužiti kao upečatljiv dekorativni element, stvarajući ravnotežu između funkcionalnosti i estetike. Također, ne moramo robovati klasičnim, četvrtastim ogledalima. U ponudi možemo pronaći različite oblike, pa - poigrajmo se! 

 

Dodajte malo zelenila

Ako nemate talent za brigu o biljkama, umjetne biljke su savršeno rješenje jer pružaju isti vizualni efekt. Bez obzira na to postavljate li ih u spavaću sobu, kupaonicu, radni prostor ili bilo koji drugi kutak, velike lisnate biljke ili sobna stabla trenutno će osvježiti vaš prostor. U manjim prostorijama iskoristite prozorske daske i police za biljke koje dodaju prirodan štih, bez zauzimanja previše mjesta.

Ukrasite svoje zidove 

Prazan zid može se brzo transformirati dodavanjem okvira s vašim omiljenim fotografijama ili kombinacijom umjetničkih slika i postera za dodatnu živost. Za skladan dojam, možete odabrati okvire u istom stilu i boji, dok će variranje u veličinama unijeti dinamiku. Ako više volite raznolikost, mješavina različitih stilova i boja okvira stvorit će opušteniji, eklektični ugođaj.

ZARA HOME, METALNI OKVIR ZA FOTOGRAFIJE S TROSTRUKIM PASPARTUOM 18,99 € - 34,99 €
//

ZARA HOME,
METALNI OKVIR ZA FOTOGRAFIJE S TROSTRUKIM PASPARTUOM 18,99 € - 34,99 €

PEPCO Zlatni okvir za slike 30 x 40 cm, 3 €
//

PEPCO Zlatni okvir za slike 30 x 40 cm, 3 €

Tepisi koji će dati živost prostoru 

Jedan od najjednostavnijih načina za osvježavanje sobe je uložiti u novi tepih ili stazu za hodnik, s mnoštvom stilova i materijala na raspolaganju. Okrugli tepisi izvrsno funkcioniraju u manjim prostorijama. Tepisi općenito pomažu u stvaranju dojma prostranosti, osobito kada se odlučite za veće modele koji pokrivaju veću površinu poda. Osim što povezuju cjelokupan izgled sobe, tepisi mogu unijeti dodatne nijanse boja prisutnih u dekoru. Kombinirajući stil i udobnost, odvažan uzorak ili boja mogu ostaviti snažan vizualni dojam.

Lifestyle