Madonna
Instagram //

Madonna

“Ponekad mislim da sam rođena da opravdam svoje ime. Kako bih mogla biti išta drugo osim onoga što jesam kad se zovem Madona? Ili bih završila kao časna sestra ili ovo" izjavila je legendarna glazbenica koja danas slavi 66. rođendan. 

Kraljica popa, kako joj nadimak kaže jedna je od najutjecajnijih i najpoznatijih ličnosti u popularnoj glazbi i kulturi. Rođena kao Postala je slavnna početkom 1980-ih s revolucionarnom glazbom, smjelim modnim izborima i provokativnim nastupima. Od tada, ne prestaje iznenađivati svijet. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Madonna je započela svoju glazbenu karijeru s istoimenim debitantskim albumom 1983. godine, na kojem su se našli hitovi poput "Holiday" i "Borderline." Brzo je postala poznata po sposobnosti da se neprestano reinvetira, s novim albumima koji su svaki put odražavali novi lik. Neki od njezinih najpoznatijih pjesama uključuju "Like a Virgin," "Material Girl," "Like a Prayer," "Vogue," i "Hung Up."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Poznata je po tome što je od samog početka preispitivala i mijenjala granice glazbe i tema. Tako je na svoj način progovarala o religiji, spolu, seksu. Primljena je u Rock and Roll Kuću slavnih 2008. godine kada je The Stooges izveo njezinu njezinu pjesmu "Ray of Light." Madonna i dalje aktivno djeluje u glazbi i zabavi, neprestano se razvijajući i ostajući relevantna u industriji koja se neprestano mijenja. U svibnju je održala koncert u Riju u Brazilu ispred pubike od 1.6 milijuna ljudi te su snimke nevjerojatne atmosfere obišla svijet. Povodom njezinog rođendana vam donosimo neke od njezinih najvećih hitova. 

Pop kultura