Instagram
@marcjacobs //

Instagram

Poznati dvojac Marc Jacobs i Stephen Sprouse ponovno su udružili snage nakon 20 godina. Ako se vratimo u prošlost, u doba kada je Jacobs bio kreativni direktor Louis Vuittona, ova dvojica umjetnika ostvarila su povijesnu suradnju. Njihova prva suradnja bila je još dok su bili na fakultetu, a sada su ponovno stvorili novu suradnju koja je počast preminulom Sprouseu. 

Marc Jacobs i njegov istoimeni brend slave okruglih 40 godina, a tim povodom sam Jacobs pripremio je pravu modnu poslasticu. Nakon 24 godine njujorški umjetnik Stephen Sprouse i Marc Jacobs zajedno su napravili novu kolaboraciju- popularnu tote bag oslikanu grafitima. Kolaboracija je svojevrsna odaja počasti Sprouseu koji je umro 2004. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marc Jacobs (@marcjacobs)

Crna tote torba napravljena je od kože, a upečatljivim zelenim grafitima napisan je natpis Grant me the serenity to chill. Kao dizajn grafita uzet je rad Stephena Sprousea, a njegov rad Jacobs je primijetio još davne 1984. godine. Citat koji je korišten na ovo modelu torbe uzet je iz Marc Jacobsove osobne arhive. 

U kampanji za novi model kultne torbe angažirani su manekenka koja je prijateljica brenda poput Christy Turlington i američkog repera Lil Uzi Verta. Torba Marc Jacobs x Stephen Sprouse već je dostupna na online shopu te u odabranim buticima. Cijena torbe je 550 američkih dolara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marc Jacobs (@marcjacobs)

Moda