Massimo Dutti
Promo/ //

Massimo Dutti

Obožavano ljeto, a posebno laganu ljetnu obuću u kojoj se najčešće osjećamo kao da hodamo bosi. No, koliko god voljeli japanke i Birkenstock sandale, složit ćete se da one nisu baš najprikladniji izbor za svadbe i ostale prigode na otvorenom. Tu se kao idealno rješenje nameću cipele na petu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Karen Coleman (@karunwen)

Kada govorimo o modelima cipela na petu, onda moramo napomenuti kako na tržištu ima jako puno različitih podjela, no jedna podjela je ipak najjednostavnija od svih, a to je na otvorene i zatvorene cipele na petu. Jasno je da ljeti više preferiramo ove prve, što zbog vrućine, to zbog njihove sposobnosti da vizualno produže noge. No, ako ste ikada bili na nekom vjenčanju ljeti, onda ste sigurno primijetili da dosta žena nosi i zatvorene cipele na petu, uglavnom salonke. 

Problem zatvorenih cipela

Jedan od glavnih problema zatvorenih cipele ljeti je taj što one ne omogućuju našim stopalima da dišu. Samim tim, imaju veliki udio u tome da se naše noge znoje, a taj znoj najčešće dovodi do ne baš prijatnih mirisa. Zato, ako se odlučimo za zatvorene cipele ljeti, moramo voditi računa o tome da su prije svega lagane i da u njima imamo dovoljno prostora, kako se naša stola ne bi dodatno znojila. S ovom namjerom smo prošli kroz ljetnu ponudu poznatih brendova i u Massimo Duttiju pronašli jedne zatvorene ljetne cipele koje su idealne za sve ljetne prigode. 

Riječ je o elegantnim balerinkama s malom petom i remenčićima koje su napravljene od ovčje kože. Ovaj model dostupan je po cijeni od 79,95 eura i to u dvije boje, bijeloj i crnoj, a s obzirom na to da je njihov zatvoreni dio elastičan, idealan su odabir za ljeto jer se prilagođavaju svakoj nozi. 

Još jedna stavka koja nas je osvojila kod ovih cipela je njihov suvremen, ali istovremeno elegantni izgled, te mala, otvorena peta koja ih svrstava u kategoriju najsvestranijih cipela u ormaru. To znači da ih možete nositi, kako na elegantnu ljetnu svadbu, tako i na opušteni ručak u gradu s najboljim prijateljima.

Ako ste i dalje u potrazi za zatvorenim ljetnim cipelama, mislimo da smo vam upravo pomogli u rješavanju te misterije. Nema na čemu, uživajte u toplom i dugom ljetu koje je pred nama!

Moda