Instagram
@diesel //

Instagram

Modni brend Diesel napravio je veliki iskorak u njihovom poslovanju. Naime, frontmen grupe Maneskin Damiano David je postao prvi muškarac u povijesti koji je proglašen njihovim globalnim ambasadorom. Ovo je također prva kolaboracija brenda s nekom poznatom osobom. 

Damiano David većini publike je poznat kao pjevač grupe Maneskin koja se proslavila nakon pobjede na Eurosongu 2021. Oni koji su malo više upućeni u njegov lik i djelo znaju da je David poznat po svom ekscentričnom modnom izražaju te je sklon eksperimentiranju s odjećom. Stoga ne treba čuditi da je upravo on bio odabran za prvog muškog globalnog ambasadora Diesela, a u izjavi brenda stoji kako pjevač utjelovljuje "Diesel muškarca s njegovim duhom nekonformizma, slobode i inkluzivnosti"  "novu viziju muškosti i rodnog oslobođenja".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diesel (@diesel)

Suradnja će uključivati izdavanje capsule kolekcije koja će se bazirati na gender neutral odjeći koju može svatko nositi. Kolekciju su dizajnirali Martens i Damiano David, a njezino lansiranje očekuje se kasnije ove godine. Na Instagram profilu Diesela objavljen je isječak o novonastaloj kolaboraciji. 

Damiano David je ranije ove godine na jednom od najprestižnijih modnih događaja Met Gali nosio custom look s potpisom Martensa. Kada gledamo unazad, moguće da je taj look dao naslutiti sada objavljenu suradnju. Na Met Gali talijanski pjevač je nosio odijelo viđeno na modnoj reviji Diesela za proljeće 2024. Klasično crno odijelo imalo je elegantne detalje napravljene od vune protkanom poliesterskom pređom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damiano David/Måneskin (@damianodavid)

Moda