Instagram
@fixationclub //

Instagram

Ako ste korisnik Tiktoka onda ste možda naišli na videe na for you pageu gdje se spominju aura points. Međutim, ako niste korisnik te društvene mreže onda ste za ovaj pojam vjerojatno čuli prvi puta u životu. Iza trenda neobičnog imena krije se cijela filozofija koja će "odrediti" jeste li cool osoba ili ne.

Na društvenim mrežama gotovo svakodnevno dolazi do novih trendova. Ako ste imalo uključeni u internet trendove onda znate kako se oni konstno mijenjaju, a nekada je teško pratiti trendove, od kojih većina, priznajemo, nema baš nekakvog smisla. Zadnji u nizu trendova na Tiktoku su aura bodovi iza kojih se krije cijela filozofija pa ćemo ju pokušati objasniti u kratkim crtama. 

Trend nastao na nogometnim terenima

Aura bodovi su bodovi kojima se računa i odlučuje jeste li cool osoba ili ne. Iako je ovaj izraz tek nedavno postao veoma popularan na Tiktoku, prvi put se spominjao još na nogometnim terenima prije četiri godine. Glavna tema ovog internet memea bio je igrač Liverpoola Virgil van Dijak. Naime, sve je počelo kada je u članku The New York Timesa kritiziran njegov stil igre, ali s obzirom da "ima auru" sve mu je oprošteno. To je odmah postao hit među engleskim navijačima, a sada je i Tiktok usvojio taj izraz.

@ohwoah__

🫡

♬ original sound - Tommy Richman

Kada napravite nešto pozitivno, poput toga da se prestanete javljat bivšem ili ste izašli iz toksične veze, dobivate bodove koji pozitivno utječu na vašu auru odnosno pojavu. Međutim, čini se kako je trenutno trend fokusiran na razloge zašto bi netko izgubio te bodove. Neki od razloga koji brojni korisnici Tiktoka navode kao gubitak bodova su većinom neugodne situacije.

@erin.wilsonnnn

awksss

♬ WILDFLOWER - Billie Eilish
@4emiz

 

♬ WILDFLOWER - Billie Eilish

Naravno, ne postoji točno definirani razlog zbog kojeg bi netko izgubio ili dobio bodove. Ako se osjećate kao da ste napravili nešto što bi moglo narušiti vašu auru tj. pojavu, ne brinite, ipak je riječ samo o trendu koji će brzo proći!

Lifestyle