ImaxTree by Launchmetrics
//

ImaxTree by Launchmetrics

Svaki retrogradni Merkur počinje isto - općom panikom na društvenim mrežama i kavama s dragim nam osobama tijekom kojih čujemo kako se stol do nas šokira saznanjem kako je Merkur na nebu upravo stao. Dok će mnogi oko nas reći kako je vjerovanje u utjecaj Merkura na naš svakodnevni život apsolutna nebuloza koja nije ništa drugo nego praznovjerje, zapanjujuća je količina tehničkih poteškoća koje se uvijek događaju za vrijeme njegovog prividnog kretanja unazad. Unazad i naopako krenu i naši svakodnevni životi, no ne brinite, ovaj retrogradni Merkur traje samo tri tjedna. Donosimo vam definitivni i sigurni vodič za preživljavanje ovog čestog, ali omraženog planetarnog tranzita!

Krenite ranije

Merkur je poznat kao vladar kratkih putovanja i prijevoza, što će reći da nerijetko utječe na kašnjenje javnog prijevoza ili iznenadne lampice koje se upale na kontrolnoj ploči naših automobila baš onda kada kasnimo na posao. Osim što vas retro Merkur podsjeća na to da trebate obaviti tehnički pregled i servis automobila prije nego uskoro krenete na godišnje odmore i izlete, naređuje nam da se na standardne rasporede tijekom ovog razdoblja ne možemo uvijek osloniti. Kvar tramvaja, autobusa, auta ili puknuta guma na biciklu su samo neke od stvari koje se mogu dogoditi za vrijeme njegovog obrnutog hoda, a svojim limenim ljubimcima oprostite ako zakažu baš ovaj tjedan.

ImaxTree by Launchmetrics

ImaxTree by Launchmetrics

Napravite plan B (C, D, E…)

Ne možemo se čvrsto osloniti na ono na što se inače oslanjamo, pa je stoga tijekom ovog razdoblja dobro imati više rezervnih planova ako nam prvi nepredviđeno propadne. Iako ćemo teško izbjeći slomove živaca u nizu, razdoblje retrogradnog Merkura je odlično za treniranje naše snalažljivosti u trenutku. Također, uči nas brzo ni od čega napraviti nešto i nositi se s raznim problemima za koje nekad ne znamo odakle su iskočili. Planove općenito tijekom njegovog retro hoda opustite, te budite spremniji na kompromise i brze promjene.

Ne planirajte previše

Nismo li vam upravo rekli da trebate imati više rezervnih planova? Da, no to se odnosi na vrlo kratke i manje bitne situacije. Od početka vremena se za vrijeme retrogradnog Merkura ne savjetuje potpisivanje ugovora, započinjanje velikih i dugoročnih stvari ili bacanje u nešto potpuno novo. Pod utjecajem ovakvog Merkura bismo se mogli polakomiti i uletjeti u lošu poslovnu ili privatnu vezu, te nam je um nerijetko zamagljen fantazijama i deluzijama. Stoga, pripazite što započinjete tijekom ovog razdoblja i odgodite spojeve i bitne odluke za nakon 25. travnja! 

ImaxTree by Launchmetrics

ImaxTree by Launchmetrics

Sve podatke provjerite nekoliko puta

Ako već ne možete izbjeći potpisivanje bitnog ugovora ili donošenje odluke koja život znači, onda podatke i uvjete provjerite minimalno deset puta. Ne šalimo se! Brzopletost nas tijekom retro hoda planeta koji vlada komunikacijama nas može koštati dobrih prilika i dobrih prijateljstava, a savjetujemo vam oprez i pri kupovanju najobičnije karte za tramvaj, jer ju zbog brzopletosti možda preplatite. Avionske i slične karte provjerite trostruko, a ako imate taj luksuz, sva duža i veća putovanja ostavite za idući mjesec.

Uzmite vremena za sebe

Vidite li obrazac? Ako vam do sada nije postalo jasno, u ovom periodu uzmite više vremena za sebe i svoje potrebe. Unatoč užurbanom životu i brzopletosti s kojom sve volimo raditi, retro Merkur nas pomalo vraća na tvorničke postavke i, možda doslovno, u pravo retro raspoloženje. Tijekom retrogradnog Merkura bi svoju dnevnu rutinu trebali blago usporiti, svakog jutra si trebamo uzeti par minuta vremena za meditaciju uz kavu ili dok se spremamo na posao, te se općenito opustiti

ImaxTree by Launchmetrics

ImaxTree by Launchmetrics

Ne javljate se bivšima!

Isto vrijedi ako vam oni sami prvi pošalju poruku ili okrenu broj. Koliko god opušteni bili, ne nasjedajte na trikove ovog tranzita. Retrogradni Merkur gleda unazad, te nije neobično da smo svi skupa izrazito nostalgični tijekom tog razdoblja. Baš kako zna kvariti telekomunikacijske i prometne kanale, tako nam kvari naš pogled na nedavne veze koji iz realističnog prelazi u idealistični. Ne, nije bilo bolje nego što vam se tada činilo i neke su osobe s razlogom u našoj prošlosti. Ne brinite, nostalgija će nas proći za tri tjedna, a do tada ne posustajte!

ImaxTree by Launchmetrics

ImaxTree by Launchmetrics

Pretresite ormare i život

Kako onda najbolje iskoristiti retrogradni Merkur? Bacanjem svih stvari koje nam više ne služe! S obzirom na to da smo već astrološki prisiljeni kopati po prošlosti i susretati se s raznim kosturima iz naših ormara, što ih ne bismo onda izbacili van i napravili mjesta za nešto novo i bolje? Počnite (doslovno) od svog ormara, a ovaj tranzit dolazi taman kada bismo ionako trebali zamijeniti zimsku i ljetnu garderobu. Dok se ne preporučuje ništa novo i proaktivno, pa čak ni kupovanje novih stvari, možemo iz onih što već imamo izvući ono najbolje. Iskombinirajte stvari koje niste dugo nosili, skinite prašinu s haljine koju niste dugo obukli i pronađite nešto lijepo u minulim trendovskim komadima.

 

Horoskop