//

Kada govorimo o visokoj modi onda moramo biti svjesni kako se ista s razlogom tako naziva. Što to znači? Pa, najjednostavnije rečeno, Haute Couture se vodi teorijom da je nekada više, uistinu više. Ovdje primarno mislimo na modu, ali i make-up i frizura također ulaze u tu kategoriju. Upravo je iz tog razloga Tjedan visoke mode jedan od najznačajnijih i najpraćenijih, kako u modnom, tako i u beauty svijetu. Glamuroznih frizura i upaljivog make-upa nije manjkalo ni ove sezone, ali u moru glamura, ipak se izdvojilo nekoliko trendova koji su se ponavljali u kolekcijama onih najvećih.

Upečatljivi tuš

Tuš ili eyeliner sastavni je dio svakog malo "jačeg" mek-up looka. Stoga, nije čudno što smo ga ove godine uočili na skoro svakoj reviji. Od Zuhair Murada, do Schiaparellija, upečatljivi crni tuš je preuzeo cijeli make-up manekeni. Jedna od najvećih prednosti tuša je njegova svestranost, pa smo tako osim onog klasično, ove godine uočili i nekoliko tuševa u bojama, a umjesto ravnih linija, bilo je tu i nekoliko krivudavih koje su naglašavale razigranost kolekcija. 

Velike frizure

Rekli smo već da u visokoj modi vrijedi ona, više je više, a to se posebno odnosi na frizure. Brend Viktor&Rolf je očekivano imao najupečatljivije i najglamuroznije frizure, ali i Chanel se ove godine potrudi s predimenzioniranim mašnama koje su krasile glave manekenki. 

Hladne usne

Što se usana tiče, prevladavali su hladni tonovi roze boje sa sivim podtonom. Ovaj nagli okret prema oštrijem izgledu usana odlično se slaže s ostatkom make-upa, ali i elegantnim modnim komadima koji postaju još sofisticiraniji i nedodirljiviji. 

Nedefinirano sjenilo

Nedefinirano sjenilo definitivno je tren kojeg smo ove sezone najviše viđali. Od ekstremnog Yuima Nakazatoa koji je licima modela s pomoću crvenog sjenila, udijelilo jednu posve novu perspektivu, do Georgesa Chakra koji se odlučio za nešto suptilniji, ali također nedefinirani izgled očiju. 

Ljepota