Lanvin
Instagram/ //

Lanvin

Iskusni britanski dizajner Peter Copping, pridružuje se Lanvinu iz Balenciage, gdje je od 2021. bio voditelj haute couture. U Balenciagi, Copping je imao ključnu ulogu u oživljavanju couture linije brenda, koja je bila uspavana od 1968. godine. Usko surađujući s kreativnim direktorom Balenciage, Demnom, Copping je uspješno integrirao ikonične siluete brenda s modernim elementima, stvarajući upečatljive komade za visokoprofilne događaje kao što su Met Gala i Oscari.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lanvin (@lanvin)

Prije svoje karijere u Balenciagi, Copping je proveo desetljeće radeći uz Marca Jacobsa u Louis Vuittonu gdje je pomagao uspostaviti žensku prêt-à-porter liniju. Nakon toga, bio je kreativni direktor Nina Ricci, a od 2015. je preuzeo vodstvo u Oscar de la Renti, gdje je nastavio tradiciju romantičnih, voluminoznih dizajna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli PeterCopping (@petercopping)

Coppingovo imenovanje označava ključni trenutak za Lanvin, koji se suočio s brojnim izazovima od odlaska poznatog dizajnera Albera Elbaza 2015. godine. Pod vodstvom Siddharthe Shukle, koji je postao izvršni direktor 2021. godine, Lanvin nastoji ponovno uhvatiti svoju baštinu francuske elegancije i sofisticiranosti, a upravo je Shukla izrazio veliki optimizam zbog Coppingova dolaska.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lanvin (@lanvin)

Osvrćući se na svoju novu ulogu, Copping je izjavio: “Jeanne Lanvin bila je vizionarka svog vremena čiji su interesi i strasti nadilazili modu, kao i moji vlastiti. Iznimno sam počašćen što sam izabran za umjetničkog direktora Lanvina i što mogu, zajedno s atelijerom i timovima, napisati sljedeće poglavlje za ovu kultnu kuću.”

Iako Lanvin neće sudjelovati na Pariškom tjednu mode ovoga rujna, očekuje se da će brend uskoro otkriti svoj novi smjer, pa svijet mode s nestrpljenjem iščekuje vidjeti kako će Peter Copping spojiti svoj prepoznatljiv stil s Lanvinovom bogatom baštinom.

Moda