Chanel
//

Chanel

U današnje vrijeme sve se više cijeni nezaboravno iskustvo prilikom kupnje u trgovinama, a čini se kako su u Chanelu to prilično ozbiljno shvatili. Tri Chanelove trgovine na lokacijama diljem Europe osvajaju svojim besprijekornim interijerom zahvaljujući kojemu će shopping pasti u drugi plan. 

Jeste li ikada ušli u trgovinu i pomislili da ste u drugom svijetu? Bilo da vas je oduševilo osoblje trgovine koje je bilo iznimno ljubazno, interijer ili neki drugi X faktor, nešto vas je potpuno oduševilo. Interijer trgovine često zna igrati veliku ulogu u cijelom shopping iskustvu pa tako luksuzno uređene trgovine nas uvijek ostave bez daha. Upravo smo takav doživljaj dobili kada smo vidjeli ove tri Chanel trgovine na tri različite lokacije: Saint-Tropezu, Bodrumu i Mykonosu. 

Chanel butik u Bodrumu

Ovaj Chanelov butik smjestio se u krugu hotela Mandarin Oriental Bodrum. Nedavno je renoviran, a prilikom renovacije pazilo se na svaki detalj. Tako se ovaj modernistički ljetni paviljon savršeno uklapa u krajolik s panoramskim pogledom na Egejsko more. Iznutra prevladava prepoznatljiva Chanel paleta boja; bijela, bež i kontrasna crna. U skoro 110 metara kvadratna, kolika je površina trgovine, kupci će moći kupiti najnovije kolekcije torbi, cipela i drugih modnih dodataka. 

Butik na Mykonosu

Ekskluzivni Chanel butik u Grčkoj na Mykonosu proteže se na čak 142 četvorna metra. Podijeljen je na dva kata, a vanjski interijer potpuno se uklapa u lokalnu arhitekturu. Bijeli zidovi, neutralni tonovi s toplim tekstilnim naglascima neke su od karakteristika butika. Ormari od mutnog stakla boje jantara i ogledala u punoj veličini naglašavaju prirodnost dnevno svjetlo trgovine. Butik ima i terasu na kojoj se kupci mogu opustiti tijekom shoppinga. 

Butik u Saint-Tropezu

Luksuzni butik u jednom od najelitnijih europskih gradova Saint-Tropezu također je bio pod obnovnom. Butik izvana oduševljava izgledom jer neodoljivo podsjeća na kuću za odmor, a tom raspoloženju u prilog ide bijelo-zelena fasada. Cijeli butik se vizualno savršeno uklopio u duh lokalne arhitekture. Posebni detalji su kameno stubište, izrezana ogledala, a sam interijer djeluje vrlo opuštajuće. Kombinacija neutralnih tonova s drvetom i kožom daje osjećaj kao da smo došli na wellness umjesto shoppinga. 

Lifestyle