Naomi Campbell
Profimedia //

Naomi Campbell

Živopisna izložba posvećena impresivnoj karijeri Naomi Campbell sastoji se od nekoliko najlegendarnijih komade koje je Naomi nosila, kako na pisti, tako i van nje, poput slavnih haute couture kreacija Johna Galliana za Dior i Alexandera McQueena za Givenchy. 

Tu je i monumentalne crna Balenciaga haljina, nekoliko metalik komada s potpisom Sarah Burton, kao i njezina odjevna kombinacija iz ere Covida – Burberry pelerina preko zaštitnog odijela. Na gornjem katu muzeja, nalazi se niz Naominih fotografija koje je kurirao Edward Enninful, poput one za brend Jean-Paul Goude na kojoj Campbell trči s leopardom. 

Ova izložba samo je dokaz da je Naomi Campbell supermodel koji je apsolutno redefinirao modnu industriju, a njezin utjecaj potkrijepljen je impresivnom arhivom koja slavi kako njen rad, tako i rad nekih od najvećih svjetskih imena u modnoj industriji. 

Kad posjetitelji uđu u izložbu, dočekat će ih montaža videozapisa u stvarnoj veličini manekenke koja im samouvjereno prilazi u zapanjujućem nizu odjevnih kombinacija. Izložba hvata suštinu Campbellinog dinamičnog prisustva na pisti, a svaki look je različit, pa je tako u jednom trenutku možete vidjeti u Chanel tvid odijelu, a u drugom u Moschino bikiniju. 

Na samom kraju izložbe očekuje vas interaktivna škola hodanja po pisti i Campbell koja putem videozapisa drži motivacijski govor kako to treba izgledati. Ovo zabavno i vizualno zapanjujuća iskustvo osigurava posjetiteljima da osjete suštinu mode kao zabave, što samu izložbu čini opuštenijom od svih na koje smo do sada navikli.

"Naomi: In fashion" prva je velika muzejska izložba posvećena modelu, a budući da je upravo Naomi jedna od rijetkih osoba kojoj je uspjelo pretvoriti hodanje po pisti u umjetnost, mislimo kako je njezin trajni utjecaj na modu itekako zaslužio jednu ovako veliku počast. Izložba traje sve do 6. travnja 2025. godine, pa svi obožavatelji mode itekako maju dovoljno vremena da je posjete.

Moda