Elle Style awards 2024
Fotografije: Mateo mučnjak, goran kovačević //

Elle Style awards 2024

Elle Style Awards 2024, najglamuroznija večer i dodjela nagrada godine, ne bi bila potpuna bez naših odličnih prezentera i voditelja. Baš poput Oscara, Emmyja i drugih jednako poznatih nagrada diljem cijelog svijeta kojima voditelji i prezenteri daju taj poseban, čarobni štih! Ceremoniju koja je proslavila najbolje od najboljih u 11 različitih kategorija su vješto vodili Nina Violić i Ivan Vukušić, koji su nas nebrojeno puno puta tijekom večeri nasmijali i iz nas izmamili gromoglasne aplauze. Njihov zadatak nije bio jednostavan, no očekivao su ga izveli s ogromnom dozom profesionalnosti i lakoće!

nina violić i ivan vukušić
//

nina violić i ivan vukušić

Na glamuroznoj pozornici su im se pridružila mnogobrojna poznata lica naše modne, društvene i popkulturalne scene koja su, osim predstavljanja kategorija i uručivanja nagrada pobjednicima, sami bili senzacija koja je oduševila naš mnogobrojni auditorij.

nina violić i ivan vukušić
//

nina violić i ivan vukušić

Nini Violić i Ivanu Vukušiću se prvi na pozornici pridružio tandem kojeg zajedno na društvenim mrežama prati preko milijun korisnika. Majstori digitalnog beauty svijeta Marko Cuccurin i Jelena Perić, odjeveni u komplementarnim modnim kombinacijama koje su iznova potvrdile kako su crna i bijela vječne boje za upečatljive outfite, su predstavili prvu kategoriju večeri - onu za Zvijezdu društvenih mreža powered by Čakovečki Mlinovi. Proglasili su i našeg pobjednika, mladog Pavu Eleza, koji je potom održao jedan od najemotivnijih govora naše dodjele nagrada.

Jelena Perić i Marco Cuccurin
//

Jelena Perić i Marco Cuccurin

Slijedili su ih mlade nade popularne kulture i glazbe u Hrvatskoj i šire, senzacionalna Miach i Hiljson Mandela, koji su predstavili nagradu za Novo lice powered by Melem. Naravno, svemu tome su doprinosili njihove modne kombinacije, posebice ona na Miach koju potpisuje hrvatska dizajnerica Ira Rumora. Nagradu su potom uručili pobjednici Lari Čelić.

hiljson mandela i miach
//

hiljson mandela i miach

Nagradu za Najboljeg modnog fotografa powered by Answear je predstavio najzabavniji it couple naše scene, komičar Ivan Šarić i Korana Gvozdić. U svom vječno zabavnom stilu, izmamili su široke osmjehe naše publike. Nagradu su uručili Ivi Trojanoviću i Karli Jurić, mladim fotografima koji čine 925Studio, jednim od najperspektivnijih i najkreativnijih predstavnika naše fotografske scene.

korana gvozdić i ivan šarić
//

korana gvozdić i ivan šarić

Prvu od tri nagrade za najboljeg modnog dizajnera, onu u kategoriji Streetstyle powered by Cockta, su predstavile legendarna umjetnica Marina Mesar OKO i influencerica vječnog cool stila Karla Zelić. Nagradu su uručile Nataši Mihaljčišin, a potom je uslijedio snažan, ali i humorističan govor u kojem su se Nataša i Marina nekoliko puta našalile po pitanju godina truda i rada koje stoje iza njihovih poznatih imena.

Karla zelić i marina mesar oko
//

Karla zelić i marina mesar oko

Tko bi drugi mogao predstaviti nagradu za Najboljeg modnog dizajnera u kategoriji Show powered by 1664 Blanc nego Marijana Batinić i Damir Begović? Ovaj zabavni tandem kultne voditeljice i uvijek rasplesanog modnog dizajnera je predstavio naše nominirane, te potom uručio nagradu mladoj Valentini Pliško, dizajnerici koja je bila zadužena za sada već svjetski poznate kostime za nastup Baby Lasagne na Euroviziji u Švedskoj!

damir begović i marijana batinić
//

damir begović i marijana batinić

Posljednju od tri nagrade za najbolji modni dizajn, onu za prestižnu kategoriju Wedding powered by Zlatarna Dodić, su predstavili Franka Batelić i renomirani model Pedro Soltz. U senzacionalnim i profinjenim modnim kombinacijama, posebice onoj na Franki Batelić koju potpisuje domaći dizajner Nicholas Diamane, ovaj prelijepi tandem je nagradu uručio legendarnoj Matiji Vuici. Uslijedio je dirljiv govor u kojem je Matija istaknula kako je već pobijedila samim time što je došla na Elle Style Awards, unatoč svemu, te nas je još jednom podsjetila kako najbolji dizajn dolazi iz dubine emocije.

pedro soltz i franka batelić
//

pedro soltz i franka batelić

Prestižnu nagradu za Najbolji modni biznis powered by ALQVIMIA su najavili mlada ikona Nika Turković i omiljeno nam lice s malih ekrana Joško Lokas. Nagradu koja slavi savršen balans između modne kreativnosti i poslovnog know-howa su uručili Aleksandri Dojčinović, hrvatskoj dizajnerici prepoznatoj po svojoj sofisticiranoj estetici koja je imala nebrojeno puno uspjeha tijekom ove godine, uključujući i vlastitu modnu reviju u Parizu za vrijeme trajanja ovogodišnjeg Tjedna mode.

nika turković i joško lokas
//

nika turković i joško lokas

Nagradu za Najboljeg modela powered by JANA BEAUTY & THE RITE STORE su predstavili Hana Grizelj, prošlogodišnja dobitnica ove nagrade i Saša Joka, nekadašnji i dugogodišnji modni urednik Elle magazina. Važnost ove nagrade su posebno istaknuli i oni sami, posebice kako za nju nije potrebna samo ljepota, već i znanje, profesionalnost, te kontinuirani rad koji je potreban za samu nominaciju u ovoj kategoriji. Proglasili su pobjednicu, Anu Plisnić, te nagradu uručili njenom agentu Marku Lovriću koji je s ponosom istaknuo kako ljepota zaista ne poznaje godine.

saša joka i hana grizelj
//

saša joka i hana grizelj

Jednu od najvažnijih nagrada na Elle Style Awards 2024 dodjeli, onu za Impact powered by KEKS PAY koja slavi pojedince i organizacije koje svojim djelovanjem promiču boljitak našeg društva, je bila izrazito dirljiva. Ovu značajnu nagradu su Ivani Kalogjeri i udruzi Nismo same uručili Iva Radić i Ivan Blažević, predsjednik zaklade Solidarna. S našim prezenterima i svim prisutnima, Ivana Kalogjera je istaknula važnu brojku, odnosno tisućitu korisnicu usluga prijevoza na liječenje od karcinoma dojke koju su dobili upravo ranije, na sam dan naše dodjele.

Iva Radić i ivan blažević
//

Iva Radić i ivan blažević

Daleko najemotivniju dodjelu, onu za Nagradu za životno djelo powered by Lexus, su predstavile naša glavna urednica Jelena Veljača i Ivona Čulo, direktorica tvrtke MediaVerse koja je nositelj licence za Elle Hrvatska. U uistinu važnom govoru su istaknule misiju redakcije Elle Hrvatska koja će zauvijek slaviti uspjehe i pomicanje granica na svim područjima, a posebno uspjehe žena u industrijama kojima i dalje dominiraju muškarci.

doc. dr Vesna Ramljak
//

ivona čulo i jelena veljača

Upravo je zato bilo velika čast prisustvovati posebnom trenutku kada su za dobitnicu nagrade za Životno djelo proglasile doc.dr.sc. Vesnu Ramljak, predsjednicu udruge Europa Donna Hrvatska -  Hrvatske koalicije za borbu protiv raka dojke i osnivačicu projekta Jednodnevne dijagnostike bolesti dojke 'One stop diagnosis'!

doc.sr.sc vesna ramljak
//

doc.sr.sc vesna ramljak

Elle Style Awards