Foto: Unsplash
Foto: Unsplash //

Foto: Unsplash

U svijetu ljepote i njege kože već se godinama ističe nekoliko sastojaka ključnih za održavanje zdrave i njegovane kože lica. Među njima je svakako mliječna kiselina (lactic acid) koja donosi niz prednosti za kožu, pružajući joj zdrav i njegovan izgled.

Što je mliječna kiselina i koja su njezina svojstva?

Mliječna kiselina je blagi prirodni eksfolijant koji pomaže u uklanjanju odumrlih stanica kože, čime se potiče regeneracija i obnavljanje. Ovaj proces ne samo da čini kožu glatkom i mekom, već također pomaže u smanjenju finih linija, tamnih mrlja i neujednačenog tena. Ono što čini mliječnu kiselinu posebno privlačnom je to što za razliku od nekih drugih kiselina mliječna kiselina manje iritira kožu. Nježno djeluje na kožu, pružajući njegu bez izazivanja nelagode ili iritacija, pa je idealna za sve one s osjetljivom kožom.

Osim svojih eksfolijantnih svojstava, mliječna kiselina također pomaže u poboljšanju hidratacije kože. Njezina sposobnost zadržavanja vlage čini kožu svježom, hidratiziranom i zdravom, a kada je riječ o upotrebi mliječne kiseline u beauty rutini, postoje različiti proizvodi koji je sadrže, uključujući tonike, serume, maske i kreme.  

Pri odabiru proizvoda s mliječnom kiselinom, važno je obratiti pažnju na koncentraciju kiseline i prilagoditi je svojem tipu kože. Osobe s osjetljivom kožom trebale bi odabrati blaže formulacije s nižom koncentracijom, dok bi osobe s masnom ili problematičnom kožom mogle koristiti proizvode s većom koncentracijom kiseline. U nastavku donosimo nekoliko najboljih proizvoda koji u svom sastavu sadrže mliječnu kiselinu i provjereno rade svoj posao:

Mario Badescu Buttermilk krema za njegu lica - 24,55 EUR/Revox Just Lactic Acid + HA piling za lice - 5,19 EUR

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Dr Dennis Gross Alpha Beta® Pore Perfecting krema za njegu lica - 104,72 EUR / Filorga Reoxygenating MicroPeeling Lotion piling za lice  - 40,79 EUR

Promo foto
Promo foto

Promo foto

The Ordinary Lactic Acid 10% HA 2% - 9,50 eur/Dermalogica skin resurfacing čistač za lice - 51 EUR 

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Ljepota