Instagram
@zagrebackidogadaji //

Instagram

U ljetne mjesece glavni grad Hrvatske uvijek prodiše te svojim građanima, ali i turistima, nudi raznolik kulturan sadržaj. Nije to iznimka ni ovog ljeta, a trenutno je u gradu mnogo festivala koji garantiraju dobru zabavu na vruće ljetne dane. Još jedan u nizu festivala koji nas očekuje je Zagreb Classic čiji koncept nas posebno oduševljava. 

Ove godine građani će ponovno imati prilike uživati u bogatom glazbenom sadržaju na zagrebačkom Tomislavcu. Od subote 22. lipnja do 2. srpnja pod otvorenim zvjezdanim nebom održava se Zagreb Classic, a publika će moći uživati u klasičnoj glazbi u samom centru grada. Ovo će biti osmo izdanje Zagreb Classica koji je prvi puta održao 2016. godine te se zahvaljujući organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i dalje održava.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zagreb Tourist Board (@zagrebtourist)

Publika festivala u tom će periodu uživati u devet besplatnih koncerata u izvedbi raznih orkestra i ansambla. Na ovogodišnjem Zagreb Classicu nastupat će Zagrebačka filharmonija, Jazz orkestar HRT-a, Simfonijski orkestar HRT-a, Gradsko kazalište Komedija, Balet HNK-a u Zagrebu, Tango y cine i Urban&4. 

Posjetitelji će imati prilike uživo čuti jedne od najpoznatijih djela klasične glazbe poput skladbe Na lijepom plavom Dunavu Johanna Straussa, ulomak iz Čarobne frule te obrade glazbe iz filmskih klasika. Osim šarolikog glazbenog sadržaja na Tomislavcu će se izvoditi balet pa će publika gledati Labuđe jezero.

Lifestyle