Launchmetrics //

Brušena koža vraća se ove jeseni kao jedan od ključnih materijala za čizme, torbe, ali i brojne druge odjevne modne komade, posebno jakne. Jakne od brušene kože daju elegantan, a opet opušten touch svakom izgledu, a idealan su modni komad za ovo prijelazno razdoblje kada temperature počinju padati, no još uvijek nisu dovoljno niske za teške kapute. Davno ih je proslavio Tom Ford, a njihove novije verzije mogli smo uočiti u posljednjim kolekcijama Prade i Miu Miu. 

Prednosti brušene kože

Ova vrsta kože ima tu sposobnost da odlično izgleda u raznim bojama, od klasične smeđe i crne, pa sve do hrabrijih tonova poput bordo, maslinaste ili čak tamnoplave. Pruža izvanrednu fleksibilnost u stiliziranju, a možete je nositi kako uz ležerne svakodnevne kombinacije, tako i uz elegantne večernje lookove. Uz pravilno održavanje, komadi od baršunaste kože trajat će vam po nekoliko godina, a s obzirom na lakoću ovog materijala, komadi od baršunaste kože savršen su izbor i za slojevito zimsko odijevanje.

Kako stilizirati jaknu od baršunaste kože?

Ove jeseni najčešće je viđamo u kombinaciji s trapericama, običnim pamučnim majicama i čizmama, ali ako ste spremni na malo odvažniji izgled, onda vam savjetujemo da je kombinirate uz midi suknje, lepršave košulje i balerinke. Jakne od baršunaste kože savršeno funkcioniraju i uz elegantne crne hlače i salonke, za business chic look, ali i preko slip haljina. Mogućnosti za igranje s ovim komadom su beskonačne. 

Za koju god opciju da se odlučite, nećete pogriješiti, a mi u nastavku donosimo nekoliko odličnih baršunastih jakni iz aktualne ponude koje će upotpuniti vaše jesenske lookove!

Elle Izbor

Moda