Dok danas influencerice i nutricionisti ne prestaju govoriti o zobenoj kaši kao savršenom početku dana, princeza Diana uživala je u ovoj zdravoj poslastici gotovo dva desetljeća prije nego što su postale globalni trend. Bivši kraljevski kuhar Darren McGrady, koji je godinama kuhao za članove britanske kraljevske obitelji, otkrio je recept za njezinu omiljenu verziju ovog doručka – onu koju je, kako kaže, jela svaki dan.
Švicarsko otkriće - bircher müesli
Inspiraciju za ovaj doručak Diana je pronašla tijekom posjeta švicarskom wellness centru, gdje je prvi put probala tradicionalni bircher müesli – švicarsku verziju današnjih "overnight oats", koju je osmislio nutricionist Maximilian Bircher-Benner. Oduševljena kombinacijom okusa i zdravstvenih benefita, odmah je prenijela recept u palaču.
Dianina verzija "overnight oats" sastojala se od nekoliko jednostavnih, ali pažljivo odabranih sastojaka: Zobene pahuljice natopljene u svježe iscijeđenom soku naranče u kombinaciji s grčkim jogurtom, medom, sokom od limuna, naribanim jabukama, borovnicama i orasima.
McGrady priznaje da mu je ovaj doručak bio toliko ukusan da je često pripremao duplu porciju – jednu za Dianu, a jednu za sebe. "Bila je to moja mala kraljevska privilegija", rekao je uz osmijeh.