Fotografija: Profimedia
//

Fotografija: Profimedia

Nakon senzacionalnog izdanja na slavnoj Vanity Fair večeri povodom dodjele nagrada popularno zvanih Oscarima (nosila je custom made Fendi), Olivia je odlučila podijeliti s javnošću i pratiteljima da joj je prije godinu dana dijagnosticiran rak dojke i to samo zato što je njezina doktorica odlučila provjeriti nosi li Munn rizik za obolijevanje! „Moj se rak ne bi otkrio do sljedeće mamografije“ (a tada bi možda bilo prekasno), napisala je u iskrenom obraćanju na svom profilu, gdje je objasnila da je njezina ginekologinja upotrijebila metodu izračunavanja rizika od obolijevanja od raka dojke UNATOČ činjenici da je Munn samo dva mjeseca prije toga imala urednu mamografiju. Rak je na kraju otkriven uz pomoć magneta, na vrijeme. Munn se godinu dana u privatnosti svoje obitelji borila s rakom, imala četiri operacije i „preležala nebrojen broj dana u krevetu“, a sad je odlučila podijeliti ovo da bi pokušala osnažiti žene koje trenutno prolaze istu ili sličnu bitku. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

Njezina ispovijed inspirirajuća je i dirljiva, i istovremeno nas podsjeća da nikad, ali doista nikad ne znamo kakve bitke netko vodi. Glumica i sama priznaje da je dopuštala da ju ljudi vide samo kad je bila u stanju biti vesela i ići u park s djetetom, što bi značilo da je svjesno birala da teške trenutke prolazi sama, daleko od očiju javnosti. Kad se nakon ove spoznaje vratimo na fotografije od prije samo dva dana, gdje Munn sa svojim suprugom, komičarom, Johnom Mulaneyjem, uživa na Oscarima, možemo samo reći: Olivia, ti si naša heroina! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

Za više detalja o samom izračunu rizika obolijevanja od raka dojke, i vrsti raka protiv kojeg se Munn borila, zapratite njezin profil na Instagramu. 

Pop kultura