Chloe
Launchmetrics //

Chloe

Znamo, znamo.. Mnogima je godišnji odmor tek krenuo, pa osim kupaćih kostima i slamnatih torba za plažu, ne žele čuti ni za jedan drugi modni komad, a posebno ne za glomazne jesenske čizme. Sve nam je jasno. I mi smo trenutno na plaži, ispijamo ledenu kavu, a posljednja stvar o kojoj razmišljamo je onaj bolni kraj još jedne ljetne sezone. No, činjenica je da je on za nešto manje od mjesec dana tu, a za isti valja biti spreman, ako ne mentalno, onda barem u fashion smislu. 

Šalu na stranu, već smo svi naučili da je jesensko-zimske stvari puno isplatljivije kupovati preko ljeta. Koliko god to apsurdno zvučalo, ljeti su skoro svi modni komadi s naše liste želja dostupni u pola cijene, a gledanje istih u savršeno posloženoj ljetnoj garderobi je žrtva koju možemo istrpjeti. Ovdje prvenstveno mislimo na čizme, apsolutni modni must have bez kojeg ne možemo zamisliti jesen koju mnogi poistovjećuju s Novom godinom, odnosno s novim počecima. Moramo priznati da smo i mi skloni toj percepciji jeseni, pa smo ove sezone željni novih modele čizama koji su na sreću već dostupni u ponudi brojnih high fashion i high street brendova.

Trendi modeli čizama za jesen 2024. 

Pa koji su to modeli čizama s kojima ćemo obogatiti jesenske outfite ove sezone? Naša stručna analiza kaže da se u toj kategoriji i dalje nalaze popularne kaubojke, ali ove sezone, u fokusu su one od baršunaste kože koje predstavljaju savršen izbor za nadolazeći prijelazni period. Uz njih, na jesen nosimo i kožne čizme do koljena koje smo vidjeli na revijama onih najvećih poput Prade, Gucci, Chloe, Isabel Marant i dr. 

Ove popularne modele prate i gležnjače s četvrtastim vrhom koje obožavamo jer svaku modnu kombinaciju podižu i čine više kul. A kad smo kod kul modela, moramo spomenuti i grunge čizme s kopčama koje su preplavile modne revije za sezonu jesen/zima 2024.

Totalnu suprotnost ovom modelu predstavljaju elegantne jahaće čizme koje ćemo na jesen također viđati posvuda, a tu su i slouchy čizme u zanimljivim animal printevima ili denim varijantama, kao i kitten heel čizme koje će dominirati i ove jeseni. 

Sve u svemu, sezona je obećavajuća, barem što se čizama tiče, a obećavajuća je i aktualna ponuda na tržištu iz koje smo izdvojili top 10 modela na sniženju koje jedva čekamo nositi na jesen. Pa, da zaključimo s onim poznatim citatom Bette Midler: "Čvrsto vjerujem da se u pravim cipelama (čizmama) možete vladati svijetom." Isto Bette, isto... 

Elle izbor

Moda