Unsplash
//

Unsplash

Glavni grad Nizozemske poznata je destinacija među mladima koji su željni partya, ali jednako dobre skrivene modne scene. Jedna od najpopularnijih aktivnosti u posljednje vrijeme je thrifting odnosno kupnja odjeće u second hand dućanima. Ako ste ovog ljeta planirali posjetiti nizozemsku prijestolnicu osim onog uobičajenog turističkog popisa znamenitosti koje morate obići, ne propustite posjetiti vintage shopove. 

U posljednjih nekoliko godina turizam u glavnom nizozemskom gradu je procvjetao. Amsterdam možda nije toliko poznato središte kao Pariz ili London, ali je jedan od najdražih među mlađom generacijom. Naravno, posjećuju ga svi uzrasti, a njegov šarm očara na prvu. Kada dođete u Amsterdam možete zaboraviti na aute i pripremite se na bicikliranje s jednog kraja na drugi. Osim prekrasne arhitekture, inovativnih gastronomskih mjesta i bogatog noćnog života u Amsterdamu će uživati ljubitelji mode. Ako se upustite u istraživanje grada pronaći ćete mnogo skrivenih ili manje skrivenih vintage shopova u kojemu možete uhvatiti odlične komade po povoljnim cijenama. 

Thriftanje se ponovno vratilo u modu ponajviše zahvaljujući Tiktoku i današnjim modnim trendovima koji su recikliranje straih trendova iz devedesetih. Uz to, odličan je način kako se opirati fast fashion modi i konzumerizmu današnjeg društva te dokaz da vam za savršeni outfit nije potrebna skupa brendirana odjeća. 

Izdvojili smo 5 najboljih vintage shopova u Amsterdamu koja će vas oduševiti kvalitetnim izborom odjeće!

Episode

Episode je lanac vintage trgovina kojeg ćete naći u drugim gradovima u Nizozemskoj, ali i u Oslu. Tamo ćete pronaći apsolutno sve što zamislite, od vunenih džempera, košulja, sakoa, kaputa ili hlača. Cijene rabljene odjeće kreću oko 15 eura pa su pristupačne za sve. Ako želite pronaći neki posebno dizajniran komad odjeće morat ćete se potruditi, a na kraju se uvijek nešto nađe. 

Ensō

Ako ste se ikada htjeli oblačiti kao da ste iz Amstrdama u ovom vintage shopu možete pronaći nekoliko osnovnih komada koji će odgovarat tom stilu. Komadi monokromatskih boja koji su zapravo vječni klasici dominiraju ovom trgovinom kao i ostali komadi koji su dio capsule garderobe Nizozemaca i Skandinavaca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ENSŌ VINTAGE (@enso.vintage)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ENSŌ VINTAGE (@enso.vintage)

Mokum

Obožavatelji street stylea morat će posjetiti ovaj vintage shop, a oni najznatiželjniji pronaći će komade s dizajnerskim potpisom. Ako volite skupljati tenisice posebno će vas oduševiti kolekcija retro tenisica u ovom dućanu, a posreći li vam se dovoljno naći ćete željeni par u odgovarajućoj veličini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mokum Vintage (@mokum_vintage)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mokum Vintage (@mokum_vintage)

Lucille

Preferirate li suvremenu vintage modu uživati ćete u izboru ove trgovine. Osim klasične odjeće ovdje ćete pronaći razne modne dodatke poput torbi ili pak cipela. Postoji jedna posebna stvar kod ovog vintage shopa- možete kupiti predmete za kućanstvo. Zanimljiv spoj mode i dodataka za dom po pristupačnim cijenama razveselit će svakoga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lucille (@lucille.shop)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lucille (@lucille.shop)

Ckx studio

Ako ste u potrazi za savršenim trapericama koje biste htjeli kupiti po malo povoljnijoj cijeni u ovom dućanu ćete ih pronaći. Kupnja traperica često je među najomraženijim vrstama shoppinga, ali ovdje to neće biti slučaj. U svojoj ponudi imaju i kultne modele Levis traperica, ali i brojnih drugih stoga ćete sigurno pronaći model koji će vam savršeno pristajati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CKX STUDIO (@ckxstudio)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CKX STUDIO (@ckxstudio)

Lifestyle