Tata Harper
Instagram //

Tata Harper

Poznato je da je zeleni čaj dobar napitak za smirivanje tijela, ali je jedan od najcjenjenijih sastojaka u skincare proizvodima. Zeleni čaj je bogat polifenolima, posebno katehinima poput EGCG (epigalokatehin galat), koji su snažni antioksidansi. Ovi antioksidansi pomažu u zaštiti kože od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima, što može dovesti do preranog starenja. Iako zeleni čaj ne bi trebao zamijeniti kremu za sunčanje, njegovi antioksidansi mogu pružiti dodatni sloj zaštite od oštećenja uzrokovanih UV zrakama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MIRROR WATER (@mirrorwater.earth)

Zeleni čaj ima protuupalna svojstva koja mogu smanjiti iritaciju kože, crvenilo i oticanje. Posebno je koristan za osobe s osjetljivom kožom ili stanjima kao što su akne i rozacea (crvenilo lica). Antioksidansi u zelenom čaju mogu pomoći u sprječavanju razgradnje kolagena i smanjenju pojave sitnih bora i linija. Redovita upotreba zelenog čaja u njezi kože može doprinijeti mladolikom i blistavom izgledu kože.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MIRROR WATER (@mirrorwater.earth)

Ima antibakterijska svojstva koja mogu pomoći u kontroli akni. Također, može pomoći masnim tipovima kože jer regulira proizvodnju sebuma. Polifenoli u zelenom čaju oštećuju bakterijske membrane, boreći se protiv infekcija i smanjujući nastanak akni. Nadalje, može pomoći u održavanju hidratacije kože. Njegovi spojevi mogu poboljšati funkciju barijere kože, sprječavajući gubitak vlage i održavajući kožu punom i hidratiziranom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 조선미녀: BEAUTY OF JOSEON (@beautyofjoseon_official)

Ovaj moćni sastojak u skincare proizvodima se može kombinirati s vitaminom C i hijalurnoskom kiselinom i zapravo gotovo nema sastojka s kojim se ne ljubi. Zbog toga što zeleni čaj sadrži kofein, smanjuje natečenost lica

Elle izbor

Ljepota