Instagram @one.interior.mag
//

Instagram @one.interior.mag

Još jedan u nizova dokaza da se trendovi vraćaju dolazi iz svijeta interijera. Ako ste imali prilike prolistati neki časopis o dizajnu interijera mogli ste primjetiti retro stil. Naime, sve popularniji je 40 midcentury stil uređenja odnosno stil četrdesetih godina prošlog stoljeća. Trend je dobio svoj moderan pristup te podsjeća na kombinaciju skandinavskog stila, industrijskih materijala te neke futurističke komade. Zako prilagođen današnjim trendovima i zahtjevima dizajnera interijera popeo se na vrh najpopularnijih stilova uređenja interijera koji služe kao inspiracija druga. Ako ste planirali inspirirati se ovim 40 midcentury stilom u vašem domu budite spremni koristiti puno drva kako biste potpuno prenijeli osjećaj i doživljaj sredine četrdesetih godina prošlog stoljeća. 

Osim drveta, određene boje najbolje odgovaraju ovakvom stilu uređenja, a to su maslinasto zeleni tonovi i detalja u istim bojama koje će se savršeno složiti s drvenim djelovima prostorije. Veliku ulogu ima i položaj svijetla te nekoliko drugih detalja uz koje će vaš dom izgledati kao da je spreman biti izložen na najprestižnijem sajmu namještaja ukoliko obratite pozornost na njih. 

Postavite jedinstveni okvir za rasvjetu

Položaj svijetlosti u prostorijama općenito ima veliki utjecaj na sveukupni dojam koji će prostorija ostvariti, a kod midcentery stila najbolje će uklopiti neobičan i jedinstven okvir za rasvjetu. Geometrijsko svjetlo stvoriti će pravi moderni dojam koji se od njega i očekuje. Tako će se skrenuti pozornost na ostale detalje u prostoriji, a u kombinaciji s drugim modernim elementima poput kauča ili komode unijeti će dašak starinskog štiha u prostoriju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mid-Century Home (@midcenturyhome)

Ne bojite se kontrasta

Moderni stil dizajna prošlog stoljeća temelji se na kontrastima, bilo da je riječ o oblicima, uzorcima ili bojama stoga nemojte se ustručavati poigrati se s kontrastom. On može biti suptilno izražen kroz linije na kauču ili oblika stolne svjetiljke. Također ovaj trend je dokaz da se drveni materijali itekako dobro mogu kombinitati i tako stvoriti sjajan rezultat koji će svakog ostaviti bez daha.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Винтажная мебель Антик Vintage (@antikoff)

Izaberite paletu zemljanih nijansi

Da biste u potpunosti oživjeli stil sredine prošlog stoljeća u vašem domu pri odabiru palete boja koje ćete koristiti izaberite zemljane neutralnije nijanse koje izgledaju čisto i elegantno. Prostor će također izgledati veće i luksuznije. Bež nijanse najbolji su izbor jer se mogu jednostavno prilagoditi i kombinirati s drugim bojama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kenneth Ling (@kennethlingdesign)

Izvadite gramofonske ploče iz podruma

Gramofoni i gramofonske ploče posljednjih godina ponovno su se počele jako cijeniti, a ovo je dobra vijest za sve one koji vole imati izloženu kolekciju ploča u prostoriji gdje svakodnevno borave. Ako ste kolekcionar gramofonskih ploča, izložene gramofonske ploče u 40 midcentury moderniziranom stilu su veliki plus. 

Manje je više

Što se dekoracija tiče ovdje vrijedi ono staro pravilo- manje je više. Dovoljno je da jedan ili dva predmeta u prostoriji dominiraju cijelim prostorom. To može biti vaza neobičnog oblika, pločice od kamina s decentnim reljefom ili naslonjač od baršuna. Neka vam minimalistički detalji posluže kao inspiracija kako ne biste pretjerali s dekoracijama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kenneth Ling (@kennethlingdesign)

Lifestyle