Optoteka Zagreb
//

Optoteka Zagreb

Zagreb je dobio novo mjesto za sve ljubitelje vrhunskih modnih dodataka koji savršeno uokviruju lice i štite vid. Na adresi Praška 4 otvorena je optika Optoteka koja u Hrvatsku dovodi neke od najtraženijih svjetskih brendova. Jedinstveni asortiman u čijem su centru ponude prestižne marke Bugatti, Ic! Berlin, Jacadi, Nina Mûr, Lancel i Oscar Mamooi, te vrhunska tehnologija za mjerenje dioptrije, spremno će dočekati svakoga tko traži visokokvalitetnu uslugu i vrhunski dizajn s modernim potpisom. Za uređenje luksuznog prostora ove optike koja se smjestila u sklopu Met Boutique Hotela na samom zagrebačkom glavnom trgu, zaslužan je arhitektonski ured Ivanišin Kabashi, a dizajn izloga potpisuje poznati umjetnik Saša Šekoranja.

U fokusu dizajna interijera optike kombinacija je drveta, betona, stakla i petrolej boje koja sve povezuje u ugodu i estetski privlačnu cjelinu. Tu se nalaze i izolirane pozicije s istaknutim proizvodima za bolju preglednost dijela ponude. Uz personalizirani pristup te radi najboljeg mogućeg iskustva kupovine, to i ostatak ponude svatko može slobodno pogledati i isprobati bez ometanja.

Prvi puta dostupni u Hrvatskoj - Bugatti, Nina Mûr, Oscar Mamooi…

Bugatti, kao jedan od najluksuznijih svjetskih brendova, danas stoji iza nekih od najmodernijih i najtraženijih modela sunčanih naočala. Njih potpisuje Larry Sands s više od 60 godina iskustva u modnoj industriji, tijekom kojih je u svojoj karijeri dizajnirao naočale i kolekcije za neke od vodećih svjetskih modnih kuća. Srebro, 18 karatno zlato i karbonska vlakna samo su neki od materijala od kojih nastaju sunčani modeli, a zanimljivo je da su tehnike pri proizvodnji naočala korištene i pri proizvodnji modernih Bugattijevih modela automobila. Bugatti naočale dolaze u tvrdom premium pakiranju s kožnom zaštitnom kutijicom, platnenom torbicom te finom tkaninom za poliranje leća.

Naočale s potpisom Nina Mûr karakterizira spoj kvalitetne izrade i tehnologije, a poznate su po tome što su potpuno ručno rađene u Španjolskoj i to od čistog drveta. Francuski brend Lancel donosi spoj modernog dizajna i klasike, talijanski brend Oscar Mamooi oduševljava odvažnim, asimetričnim okvirima od kojih je svaki svojevrsno umjetničko djelo, naočale njemačkog brenda Ic! Berlin ručno su izrađene i kombiniraju ekskluzivne materijale s najboljom kvalitetom, a francuski Jacadi sa stilom pruža zaštitu dječjim očima. U ponudi su i modeli brendova kao što su Loewe, Celine, Lanvin, Tom Ford, Robert La Roche, Max Mara i drugi.

Najnovija Zeiss tehnologija za specijalistički pregled vida

Optoteka je jedna od samo pet optika u Hrvatskoj koja koristi najnoviju Zeiss inovativnu tehnologiju - iProfiler i Visufit 1000. Ova vrhunska tehnologija omogućuje najpreciznije mjerenje vida i personaliziranu izradu dioptrijskih naočala, pružajući klijentima neusporedivu jasnoću vida i udobnost. iProfiler uređaj analizira oči, utvrđuje nedostatke vida te tako stvara vizualni profil na temelju kojeg se mogu odrediti najbolja moguća dioptrija i leća koja savršeno odgovara oku. S druge strane, visoko napredan uređaj Zeiss Visufit 1000 pomaže kod mjerenja dioptrije i odabira savršenog okvira za naočale. Koristi se digitalnom tehnologijom kako bi precizno mjerio parametre vida, uključujući dioptriju, udaljenost između očiju i visinu očiju. Iz tog je razloga lakše odabrati naočale koje zadovoljavaju svačije individualne potrebe, a može se i vidjeti kako određeni okviri i modeli naočala izgledaju na licu putem simulacije.

Radno vrijeme Optoteke je svakim radnim danom od 8 do 20 sati, te subotom od 8 do 18 sati. Više informacija o optici I ponudi dostupno je i na službenoj Instagram stranici. 

Moda