Launchmetrics //

Kako se lagano bliži nešto hladnija sezona, modni svijet donosi novu paletu boja koja će dominirati u našim ormarima. Ove godine, dizajneri su se fokusirali na nijanse koje prizivaju toplinu, prirodne elemente i eleganciju, donoseći savršen spoj klasike i modernog stila. Boje su ključni elementi u predviđanju svih trendova, a oko njih se ponekad izmišljaju čitave (pseudo)znanosti. Evo pet ključnih boja za koje smatramo da će obilježiti nadolazeće mjesece.

1. Šumsko zelena

Šumska zelena vraća se kao glavna boja sezone. Ova bogata nijansa, inspirirana dubinama šume i mahovinom savršen je odabir za kapute, pletene džempere i haljine. Posebno će se istaknuti u slojevitim kombinacijama koje pružaju toplinu i stil, a dobar primjer za uspješno kombiniranje ove boje možemo vidjeti u kolekcijama poznatih brendova poput Prade, Guccija, Victorije Beckham i dr. 

2. Maslac žuta

Maslac žuta donosi nježan i suptilan dodir boje koji će osvježiti svaki jesenski ormar. Ova svijetla, kremasta nijansa idealna je za one koji žele istaknuti svoju preplanulost nakon ljeta, odlična je u kombinaciji s neutralnim tonovima jer daje suptilan kontrast.

3. Topla čokoladna smeđa

Za one koji žele unijeti sofisticiranost u svoj izgled, čokoladno smeđa je boja koju ne smijete zaobići. Ova bogata i topla nijansa  bit će idealna zamjena za crnu u večernjim outfitima jer predstavlja mekšu, ali jednako elegantnu alternativu. 

4. Tamnoplava

Tamnoplava se ove sezone vraća u velikom stilu što smo mogli vidjeti na brojnim revijama za sezonu jesen/zima 2024., posebno kod Prade. Ova elegantna nijansa savršena je za formalne i poslovne kombinacije, ali i za ležerniji izgled kojem daje dozu profinjenosti i elegancije. Uz nju u ovom prijelaznom periodu koji je pred nama mogla bi dominirati i svijetla, gotovo tirkizna nijansa plave boje. 

5. Crvena

Crvena je prošle jesni bila veliki hit, a izgleda da će se njezina popularnost nastaviti i ove godine. Volimo sve nijanse ove boja, a posebno nam je draga cherry red ili tamnocrvena boja kao i vibrantna i energična crvena koja se savršeno uklapa u svečane trenutke.

Ovih pet nesumnjivo će oblikovati modne trendove ove sezone, unoseći toplinu, eleganciju i prirodne tonove u jesensku garderobe. Bilo da se odlučite za smirujuću šumsko zelenu, raskošnu čokoladnu smeđu ili vibrantnu crvenu, ove boje će vam pomoći da se radujete hladnijoj sezoni koja dolazi, barem što se mode tiče. 

Moda