Fotografija: Profimedia
//

Fotografija: Profimedia

Julien’s Auctions je aukcijska kuća koja nas uvijek iznenadi svojim nevjerojatnim inventarom. Ponekad se zapitamo kako uopće mogu doći u posjed komada koje povezujemo s legendarnim ikonama pop kulture, a zbog nove aukcije pod nazivom Icons: Playboy, Hugh Hefner, and Marilyn Monroe je spojila sve ono što u današnje vrijeme smatramo nespojivim, čak i zabranjenim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julien's Auctions (@juliens_auctions)

Nismo sigurni koliko je etično prodavati kriptu, odnosno mramorno grobno mjesto pored Hugha Hefnera i Marilyn Monroe, no izgleda da svaka roba ima svog kupca. Potencijalni vlasnik tog glamuroznog počivališta će, prema procjenama aukcijske kuće, platiti između 200 i 400 tisuća dolara, a njegova će cijena definitivno premašiti i gornju estimaciju cijene. Podsjećamo, Hefner je još davnih dana kupio grobno mjesto pored Marilyn kako bi ‘do kraja vremena mogao ležati blizu nje’. Za one malo plićeg džepa, ali jednako željnih bizarne kupnje, tu je i rezervna oznaka s kripte Marilyn Monroe čija je procjena između dvije i tri tisuće dolara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julien's Auctions (@juliens_auctions)

Ipak, nije sve tako crno - ili možda je? U prodaji se nalazi i legendarna crna haljina iz filma Sedam godina vjernosti koju potpisuje njen dugogodišnji kostimograf William Travilla, za koju se vjeruje da će prijeći cijenu od dvjesto tisuća dolara. Tu je još nekoliko haljina koje su se na Marilyn pojavile van velikog platna, poput mini haljine interesantnog printa koju je nosila na press turneji za svoj posljednji film Neprilagođeni iz 1961., te ružičasta Pucci haljina iz njenog privatnog ormara. Dijamantni broš, legendarni crveni kišobran iz njenog najpopularnijeg editorijala na plaži, posvećeni medaljoni, te bilježnice u kojima je Marilyn sama sebi pisala upute za svoje nadolazeće uloge su samo mali dio ogromne aukcije.

Ipak, sigurni smo da će najviše pažnje privući beauty dio, pošto su se u aukciji pronašli njeni napola potrošeni Elizabeth Arden i Maybelline ruževi, te korištene umjetne trepavice. Marilyn je i dan danas beauty ikona čiji prepoznatljivi look nerijetko vidimo na slavnim i svakodnevnim osobama diljem svijeta, a fotografije samih ruževa su konačno potvrdile - Marilyn je češće nosila narančasti, nego crveni ruž. To je još prošle godine potvrdila Erin Parsons, velika obožavateljica Marilyn Monroe i kolekcionarka vintage nakita i parfema. Sigurni smo da će ona sudjelovati na ovoj aukciji, te ćemo na njenom profilu definitivno kroz par tjedana vidjeti barem jedan novi komad kozmetičke povijesti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julien's Auctions (@juliens_auctions)

Osim toga, aukciju definitivno obilježava i prodaja prepoznatljivih kućnih mantila i pidžame Hugha Hefnera, te nekoliko stotina originalnih ilustracija i fotografija iz prvih edicija časopisa Playboy. Naravno, tu je i ona neslavna naslovnica s Marilyn Monroe koji će zasigurno postići ogromnu cijenu, a trenutna joj je procjena dosegla četiri tisuće dolara. Naravno, za one okorjele obožavatelje Hefnera i njegove Playboy vile, tu je i nekoliko stotina komada namještaja poput kožnih naslonjača, trosjeda, tepiha, te onaj poznati okrugli, vodeni krevet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julien's Auctions (@juliens_auctions)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

Aukcija kreće za desetak dana, a mi ćemo vjerno pratiti ishod ove podjednako lijepe i bizarne aukcije.

Pop kultura