Instagram obrve
Instagram //

 @kenzas

Obrve igraju bitnu ulogu na našem licu, naglašavaju ga i uokviruju. Buđenje sa savršenim obrvama je san svake žene - uz brow tinting to je moguće. Bojanje obrva podrazumijeva nanošenje polutrajnog pigmenta na obrve čime će one izgledati punije i naglašenije, ali prije svega prirodno. Ovim jednostavnim tretmanom pojednostavit ćete vašu dnevnu beauty rutinu, dodat ćete sjaj i mekoću dlaci obrva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Alexia Kafkaletos (@alexiiak)

Svi su kandidati za farbanje obrva, ukoliko se želite buditi ujutro lijepi i ne gubiti vrijeme na mukotrpno iscrtavanje obrva, cijena koju morate platiti jest odlazak u salon samo jednom mjesečno. Osim profesionalnog bojanja u salonu, svoje obrve možete uljepšati i kod kuće u par jednostavnih koraka. Učinak je vidljiv između 4 i 8 tjedana, no to naravno ovisi o tipu vaše kože i dlake te lifestyleu. Obrve će brže izblijediti na osobama masne kože, tanke i glatke dlake. Naravno, ako se često znojite ili bavite plivanjem, postupak ćete morati ipak ponavljati malo češće. Za one malo odvažnije, postoji i opcija iscrtavanja obrva s dugotrajnim učinkom. Tada govorimo o japanskoj metodi iscrtavanja ili pak puder obrvama.

Profesionalno bojanje obrva u salonu

U svijetu obrva, svaki beauty stručnjak ima svoj jedinstveni pristup, ali postoje osnovni koraci. Nakon oblikovanja, određuje se nijansa prema boji vaše kose, koja se zatim pažljivo nanosi na obrve, pritom pazeći na preciznost i simetriju. Boja se ostavlja da djeluje 5 do 15 minuta, ovisno o preferencijama, prilagođavajući se vašim željenim tonovima i nijansama. Kada je bojenje završeno, višak pigmenta pažljivo se uklanja, ostavljajući vaše obrve savršeno oblikovanima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Brow House by Kelly (@browhouse_bykelly)

Bojanje obrva kod kuće

Mirna i precizna ruka ključna je za krajnji rezultat. Ako se odlučite uljepšavati vaše obrve kod kuće, poželjno bi bilo da se prije toga posavjetujete s nekim beauty stručnjakom. Potrebni materijali su boja za obrve, koju je moguće pronaći u svim opremljenim drogerijama, vazelin za zaštitu okolne kože, četkica za obrve i Q-tip. Nakon što operete svoje lice i oblikujete obrve, nanesite vaseline okolo obrva kako biste spriječili boju da uhvati sitne dlačice i okolnu kožu.

Syoss

Syoss

Maybelline

Maybelline

Nanesite boju četkicom, zatim uklonite višak malim štapićem za uši. Početnicama kod farbanja obrva je preporučljivo koristiti svjetlije nijanse i kraće ostavljanje pigment na koži, kako bi imale više kontrole, a njihove obrve na kraju bile prirodnije i ljepše. Bojanje obrva kod kuće se možda može učiniti laganim, no ako niste sigurni u svoje sposobnosti, uvijek se možete prepustiti u ruke stručnjaka!

Ljepota