Merci //

Pariz, grad svjetlosti i stila, oduvijek je bio sinonim za sofisticiranost i eleganciju. Osim što je poznat po visokoj modi, Pariz se može pohvaliti i nevjerojatnim brendovima za uređenje interijera. Ako tražite inspiraciju ili jednostavno želite osvježiti svoj dom za jesen s daškom pariškog šika, na pravom ste mjestu. U nastavku otkrivamo najbolje trgovine za uređenje doma u Parizu koje nude sve, od luksuznih komada namještaja do jedinstvenih dekorativnih detalja koji će vašem prostoru dati onaj poseban, pariški pečat.

Astier de Villatte 

173 rue Saint-Honoré 75001 Pariz 

Osnovan 1996., započeo je s talentiranim umjetnicima koji su oblikovali keramiku i posuđe te dizajnirali namještaj. Prve kolekcije proizvedene su u podrumu obitelji Astier i prodane ultrapariškim prodajnim mjestima. Danas postoje dvije višestruke trgovine s ručnom keramikom made in Paris, priborom za pisanje i literaturom koja se izdaje unutar kuće, uključujući vodič „Ma vie à Paris“. Osim toga, proizvode vlastite izuzetne parfeme, proizvode za njegu kože, mirise, sapune i losione.

BLOOM

7 rue Nicolo 75116 Pariz 

U ovom chic i kozmopolitskom butiku pronaći ćete sljedeće dragocjenosti kućnih potrepština: posteljinu, stolnjake, posuđe, keramiku za salone, čak i dječju odjeću... Uz dizajn inspiriran tkaninama indijskog saveznog teritorija Pondicherry, ovaj indo-pariški dekor utjelovljuje suvenir koji će trajati desetljećima.

CONSERVATOIRE DES HÉMISPHÈRES ART DU THÉ 

96 rue du Bac 75007 Paris

Hommage rijetkim čajevima koji dolaze iz daleka i naširoko, u svim njihovim veličanstvenim oblicima: mirisni, puni, slatki, suptilni, drvenasti, tostirani... Prekrasno upakiran u kutije koje su vrijedne da se same izlože, ovo je pravo slavlje profinjenosti.

DIPTYQUE 

34 boulevard Saint Germain 75006 Pariz

I dalje na istoj adresi, prvi dućan Diptyque otvoren je 1961. predstavljajući svoj prekrasan bazar. Brend se može pohvaliti trenutačno prepoznatljivom ikonografijom kroz svoju jedinstvenu tipografiju. Njihove svijeće kao što su Figuier i Tubéreuse su must-have, kao i njihovi mirisi Eau des Sens ili Fleur de peau. Za 60. godišnjicu lansirali su novu kolekciju Les Mondes de Diptyque inspiriranu arhivama brendova. Jedinstveni savoir-faire à la française.

La Droguerie

9-11 rue du Jour 75001 Pariz 

La Droguerie, glavni dio pariškog DIY-a od 1975., čarobno je mjesto gdje možete pronaći obilje ideja. Pletenje, šivanje, nakit i modni dodaci, prava je to Ali Babina špilja, puna perli i gumba svih vrsta, oblika i boja, konaca za pletenje, vrpci, bedževa, tkanina, krojeva za pletenje i šivanje, pribora za nakit, pribora za pisanje...

FRAGONARD

5 rue Boudreau 75009 Pariz 

Osnovan 1926. godine, Fragonard je jedna od najstarijih parfumerija rođenih u Grasseu. Provansalac u srcu, sve njegove kolekcije parfema, sapuna, svijeća odišu stavom joie de vivre. Mirisi su profinjeni (njihov Fleur d’oranger je obavezan), ambalaža je divna. Osim toga, nude art of life asortiman za dom uključujući stolnjake, posuđe, čaše i asortiman kućnih potrepština. Ako tražite lijep suvenir, za sebe ili za nekog drugog, ovo je idealna adresa.

Merci 

111 boulevard Beaumarchais, 75003 Pariz 

Nezavisna konceptualna trgovina i kustos života nudi bezbroj predmeta, od odjeće do kućnog namještaja i kuhinjskog posuđa, kao i kozmetičkih proizvoda i pribora za pisanje. Otkrijte nove dizajnere, kao i njihov interni brend. Amblematična velika torba nadaleko je popularna. U sklopu hotela nalazi se i Used Book Café koji nudi doručak, ručak i kolače u intimnom prostoru prepunom literature.

MONOPRIX

107 rue de la Boétie 75008 Pariz

Dućan postoji više od 90 godina, a sve ga Parižanke vežu s lijepim sjećanjima (prvi make up testovi!). Monoprix nudi prehrambene proizvode, toaletne potrepštine i modu po niskim cijenama za djecu (njihova legendarna linija Bout’chou) i odrasle. Posljednjih godina razvili su Monoprix Maison nudeći prolazne kolekcije s velikim imenima u dekoru. Otvoren svaki dan do 23.30 sati.

Trudon

78 rue de Seine, 75006 Pariz 

Tvrtka je osnovana 1643. godine u ulici Saint Honoré, a danas se svijeće izrađuju ručno u radionicama u Normandiji uz parfumere svjetske klase. Svaka svijeća predstavljena je u prilagođenoj kutiji s amblemom Trudon. Naši favoriti: Josephine ili Trianon. Priuštite si kvalitetnu francusku izradu.

Lifestyle