Zara Home
Instagram //

Zara Home

Difuzori su postali sve češći dodatak u domovima. Razlog tomu je što su jednostavan način da se u prostor doda ugodan miris što stvara opuštajuću atmosferu. Funkcioniraju na način da osmozom podižu esencijalna ulja u propusne štapiće koja potom isparavaju, čime kontinuirano osvježavaju prostor. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H&M HOME (@hmhome)

Postoji nekoliko različitih vrsta difuzora, ali najčešći su oni sa štapićima. Obično su napravljeni u bambusa, te su uronjeni u bočicu ispunjenu mirisom. Ti štapići ga pomažu raspršiti, te je potrebno paziti da se vani nalaze namočeni krajevi. U trenutku kada se osuše, dovoljno ih je preokrenuti. Ako ste primijetili da je miris intenzivan kada preokrenete sve štapiće odjednom, onda je rješenje da preokrenete tek jedan ili dva. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZARA HOME (@zarahome)

Osim što šire ugodan miris, određena esencijalna ulja mogu imati terapeutska svojstva. Primjerice, ulje eukaliptusa pomaže kod dišnih problema poput kašlja, a poznato je da lavanda ima relaksirajuća svojstva. Međutim, ako ste zainteresirani za ovlaživanje zraka, postoje i takvi difuzori koji su ultrazvučni. Oni još više pomažu u hladnijim danima kada je grijanje upaljeno gotovo cijeli dan, što znatno isušuje zrak. 

Danas zbog popularnosti dolaze u različitim bočicama koje su pomno dizajnirane kako bi se uklopile u što više različitih stilova interijera. Neki su upečatljiviji od drugih, ali svakako doprinose uređenju doma

DARLING DIFFUSER
Promo //

DARLING DIFFUSER

Ipuro DIFUZOR
Promo //

Ipuro DIFUZOR

Ipuro DIFUZOR
Promo //

Ipuro DIFUZOR

DIFUZOR
Promo //

DIFUZOR

Difuzor Bouquet
Promo //

Difuzor Bouquet

Lifestyle