Dior PreFall24
Imaxtree //

Dior PreFall24

U sjajnom spoju haute couturea i urbane mode, Maria Grazia Chiuri je odabrala upravo Brooklynski muzej kao lokaciju za svoju predjesensku kolekciju za 2024. godinu. Događaj je slavio ikoničnu estetiku Diora i osobne povezanosti Marie Grazie s gradom kroz kolekciju koja je besprijekorno spojila prošlost i sadašnjost s dinamičnim duhom New Yorka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

Afinitet Marie Grazie prema New Yorku, njegovan od njezine mladosti, bio je očit tijekom cijele revije koju je naravno, prožimao i duh Christiana Diora i njegove značajne kolekciji Christian Dior New York iz 1948. godine. Tako su modnom pistom dominirale impresivne instalacije s povijesnim feminističkim djelima uz suvremene modne komade koji su simbolizirali susret umjetnosti i mode.

Dior PreFall24
Imaxtree

Dior PreFall24

Spoj klasike i ležernosti

Sama kolekcija odisala je osjećajem sofisticiranosti, s naznakama klasičnog holivudskog glamura i suvremenog gradskog stila. Muški krojevi savršeno su se spojili sa ženstvenom privlačnošću mladenački elegantnih outfita, odajući počast Marlene Dietrich i njezinom bezvremenskom stilu. Elementi sportske odjeće s reinterpretiranim svilenim maramama i grafikama koje su odale počast američkoj atletici, dodatno su obogatili kolekciju, a ikonični motivi poput Kipa slobode i Eiffelovog tornja naglasili su međukulturnu razmjenu koja je uvijek bila ukorijenjena u DNA brenda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erivelton Albino Hosken Silva (@eriveltonhoskenstylist)

Predanost Marie Grazie svestranosti i nosivosti bila je očita u svakom komadu, od luksuznih večernjih haljina, do chic uličnih komada koje su karakterizirali lagani materijali i funkcionalni dizajni, odražavajući ritam gradskog života. U ovoj životopisnoj kolekciji posebno su se istaknule i reinterpretacije nekoliko Dior klasika, poput crne haljine Abandon, pa slobodno možemo reći kako je ovim uspješnim spajanjem pariške sofisticiranosti i njujorškog šarma, Marie Grazie Chiuri potvrdila status Diora kao jednog od najrelevantnijih brendova današnjice.

Dior PreFall24
Imaxtree

Dior PreFall24

Dior PreFall24
Imaxtree

Dior PreFall24

Dior PreFall24
Imaxtree

Dior PreFall24

Na reviji su bile i brojne poznate osobe uključujući Anyu Taylor Joy, Annu Wintour i dr., a kako su se proveli, pogledajte u nastavku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE España (@elle_spain)

 

 

Moda