Instagram/ @dualipa
Instagram //

@dualipa

Dua Lipa jedna je od najpopularnijih glazbenica u današnjoj pop kulturi te ujedno i pjevačica brojnih hitova koje svakodnevno možemo čuti na radiju. Iza sebe ima dva studijska albuma, a zadnji album Future Nostalgia donio joj je globalnu popularnost. Sada se našla na naslovnici časopisa Time gdje je pozirala kao najutjecajnija osoba 2024. godine. Fotografirao ju je modni fotograf Zhong Lin dok je za styling bio zadužen Lorenzo Posocco.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Prigodno, za časopis je odradila i intervju u kojemu je govorila više o njezinom uspjehu te nekim stvarima koje su joj pomogle da njezina glazbena karijera dosegne višu razinu. "Iako se pojavljuju iznenađenja koja riješavam u trenutku, uvijek postoji dugoročni cilj."- izjavila je Dua Lipa za Time Magazine. 

Prvo su je ismijavali, a sada joj se dive

Prije pet godina na internetu je postao viralan video gdje Dua na koncertu pleše na njezinu jednu od najpoznatijih pjesama One kiss, a ti pokreti bili su dio unaprijed osmišljene koreografije koja je u kratkom roku postala meme na internetu. Iako je tada Dua bila na početku svoje glazbene karijere od tada je samo napredovala. Suradnje s drugim poznatim glazbenicima poput Calvina Harrisa, Martina Garrixa i Sean Paula doveli su je na velika vrata pop industrije. 

Sada je autorica brojnih hitova, a njezina pjesma Dance The Night bila je dio soundtracka za film Barbie. Redom reda hit za hitom, a među posljednjima su Houdini i Traning Season.

Najava novog albuma

Nakon nekoliko mjeseci čekanja, pjevačica je konačno objavila ime svog trećeg studijskog albuma koji će se zvati Radical Optimism, a biti će dostupan na svim streaming platformama od 3. svibnja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Album će se sastojati od 11 pjesama, od kojih su dvije već predhodno objavljene, a riječ je o pjesmama Houdini i Traning Season. Obožavatelje je osvojila naslovnica albuma koja prikazuje pjevačicu na samo nekoliko koraka udaljenu od morskog psa. Što nam jedna od najutjecajnijih pjevačica današnjice sprema u bliskoj budućnosti ostaje nam vidjeti!

Pop kultura