Raw Bag x Sabant
Lara Buljubašić //

Raw Bag x Sabant

Zagrebački Raw Bag by Mirjam Krajina (@raw__bag) hrvatskim je i regionalnim ljubiteljima mode već nadaleko poznat. Mirjamina estetika grešaka i zgužvanosti te ljubav prema prirodnoj obradi kože, bez kemikalija i premaza, krivci su za unikatne torbe koje su u potpunosti ručno rađene. Jedinstven dizajn i kvaliteta brenda Raw Bag prepoznati su diljem Europe, pa se tako Mirjamine torbe mogu kupiti u concept buticima u Parizu, Amsterdamu, Veroni, Firenci, Milanu, Berlinu… 

I dok su njene dosadašnje kolekcije bile kreirane od prirodne kože, u ovoj je limitiranoj kolekciji torbi korišten Beer skin™ - koža biljnog podrijetla napravljena od ostataka iz pivske industrije, materijala zagrebačkog brenda Sabant (@sabant.skins), što uopće ne čudi. Naime, načela održivosti i minimal wastea iznimno su bitni za Raw Bag pa je suradnja s hrvatskim Sabantom, proizvođačem plant-based kože iz ostataka alkoholne industrije, bio savršen spoj vizija dvaju brendova.

Korišten Beer skin™ je visokokvalitetna koža biljnog podrijetla napravljena od ostataka ječma koji se koristio pri proizvodnji piva u Hrvatskoj, a sam se materijal dovršava i oblikuje u majstorskoj talijanskoj kožarskoj tvornici. Mladi hrvatski brend Sabant, čiji su vlasnici Tamara Vučetić i Andrej Marić, bavi se proizvodnjom i prodajom kože biljnog podrijetla koja se izrađuje od otpadaka iz alkoholne industrije, a Beer skin™ njihov je prvolansirani materijal čija će inovativnost uskoro biti potvrđena i patentom. Zagrebački brend Sabant nudi vrhunske tekstilne materijale biljnog podrijetla na globalnom tržištu, čija je proizvodnja održiva, a sirovina od koje nastaje jedinstveni materijal lokalno nabavljena. 

Izgledom poput prirodne koža, a sastavljen od ostataka piva, inovativni materijal brenda Sabant savršeno se uklopio u limitiranu kolekciju torbi Raw Bag x Beer skin™. 

Naime, kako Mirjam u svom radu obožava inovativnost, drukčiji pristup i istraživanje materijala, odabir Beer skina™ bio je match made in heaven. Sabant i Raw Bag dijele viziju kako je izazivanje statusa quo i probijanje granica očekivanog i ustaljenog nezaobilazan put prema inovaciji koji za posljedicu ima nastajanje potpuno drukčijih i posebnih proizvoda, što je u današnjem vremenu prezasićenosti i hiperprodukcije zaista bitno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SABANT (@sabant.skins)

‘’Kupci žele proizvode koji su inovativni, gdje je uložen trud u nastajanje, čija je proizvodnja održiva, a sama izvedba ekscentrična i drukčija’’, zaključuje Mirjam, dodavši kako je ova kolekcija početak dugoročne suradnje brendova Raw Bag™ i Sabant. 

Ova iznimno limitirana kolekcija torbi Raw Bag x Beer skin™ namijenjena je svima koji vole inovativan dizajn, kao i publici koja preferira visokokvalitetnu kožu biljnog podrijetla. I onima koji na partiju žele reći: ova torba je napravljena od piva! Cijena je na upit. 

Više o suradnji, limitiranoj kolekciji, kao i o brendovima možete saznati na: @sabant.skins, https://sabant.com/ i @raw__bag

Moda