Future Tense
//

Future Tense

Dva predavača potpuno različitih stilova zagrebačkoj su publici predstavili svoje viđenje suvremenog liderstva na konferenciji o budućnosti poslovanja Future Tense powered by Lürssen.  

Costas Markides u svom je predavanju naziva „Strategy in a World of Continuous Disruption“ kroz gotovo akademski pristup pokazao načine na koji kroz dobro osmišljenu strategiju možemo razviti poslovanje te unaprijediti kulturu u svojoj organizaciji.  

S druge strane, Felipe Gomez dignuo je publiku na noge i natjerao ih da pjevaju hit Coldplaya, a sve kako bi pokazao da kroz metode glazbenih virtuoza možemo bolje razumjeti liderstvo. Njegovo atraktivno predavanje pod nazivom „A Music - Filled Journey Through the Mind, Body and Soul of Leadership“ idealno se nadovezalo na osnove koje je predstavio Costas Markides.  

„Možemo puno naučiti od glazbenika kao poslovni ljudi. Da bismo napredovali u oba područja moramo biti disciplinirani, uporni, sanjati velike snove i stalno na njima raditi. I moramo imati strast prema onome što radimo kako bismo se maknuli iz svoje zone komfora i postali izvrsni. Strast i ljubav vode prema inovaciji“, rekao je Gomez.  

Gomez je inače izvršni direktor s više od 25 godina poduzetničkog iskustva u vođenju.  Njegov narativ temelji se na dvije snažne i međusobno povezane teme koje su ključne za privlačenje i zadržavanje talenata, stvaranje dugoročne vrijednosti i uspješno prevladavanje neizvjesnosti: potraga za iznimnom izvedbom i poduzetnički način razmišljanja.  

Markides, kao profesor strategije i poduzetništva te voditelj Katedre Roberta P. Baumana za Strateški leadership na London Business School (LBS), istražuje teme strateških i inovacija poslovnih modela, diversifikacije i međunarodnih akvizicija.  

U svom je predavanju istaknuo važnost integriranja inovacije u svakodnevni rad i kulturu organizacije, što je najbolji način da se suočimo s kontinuiranim promjenama.  

„Strategija je skup izbora koji organizacija radi kako bi rasla i bila uspješna. Nije lako razviti kulturu u kompaniji koja će  poticati ljude da budu kreativni i inovativni. Nitko to ne radi jer im tako kažete, morate raditi na okruženju koje to potiče. Ali, sjetite se da ste to već jednom napravili – i to u svojim obiteljima. Primijenite isto na organizacije u kojima radite“, rekao je Markides. 

U sklopu teme liderstva, na Business pozornici Future Tense powered by Lürssen sudjelovali su hrvatski i regionalni poslovni lideri. Tako je Liana Keserić, CEO Raiffeisen bank Hrvatska imala razgovor s novinarom Hrvojem Krešićem na temu „From Tradition to Transformation: Innovating Finance“. Na temu „The Future of Disruptive Leadership“ s Krešićem je razgovarala Neli Angelova, komunikacijska menadžerica kompanije Nestlé za Bugarsku, Rumunjsku, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru, BiH te Sjevernu Makedoniju. Tema „Driving Digital Transformation and Green Transition in Maritime Industry through Close Collaboration with Academia“ bila je rezervirana za rektoricu riječkog Sveučilišta, Snježanu Prijić-Samaržiju i Teutu Duletić, upravnu direktoricu Lürssen Design centera Kvarner, koji je i generalni partner konferencije. 

Pop kultura